ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yıl yaşanan Gezi Parkı Protestoları'nda polisin orantısız müdahaleleri sonrasında Dolmabahçe Bezmialem Valide Camii'ne sığınan protestocularla ilgili olarak söylediği sözleri hatırlattı. Bu sözlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'la ilgili birkez daha "Yalan söyleyenden başbakan olmaz" diye bahsetti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları: 

11 Haziran, bir şeyin yıldönümü. Neyin yıldönümü diyeceksiniz. Bir yalanın yıldönümü. 11 Haziran'da Başbakanlık koltuğunda oturan zat şöyle bir konuşma yapıyordu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde: "Dolmabahçe Camii'nde içki içildi. Bunun görüntülerini Cuma günü göstereceğiz." Kaç Cuma geçti? Ben söyleyeyim, 52 Cuma geçti. Görüntüler var mı? Yok. Peki, Başbakanlık koltuğunda oturan zat yalan söyler mi? Yalan söyleyenden Başbakan olur mu? Vallahi de olmaz billahi de olmaz; yalan söyleyenden başbakan olmaz."

"İÇ ÇATIŞMA ÇIKSIN DİYE YALAN SÖYLÜYOR"

"Peki, bu yalanı niye söylüyor? İç çatışma çıksın diye, insanlar birbirlerine girsinler diye, insanlar birbirine kin duysun diye. Ama bu ülkenin irfanı var, bizim insanımızın bir sağduyusu var, yalanı hemen anlıyor, zaten hemen anladı. O kışkırttı, kışkırtmaya kimse pabuç bırakmadı. Herkes gitti, işini gücünü yerine getirmeye çalıştı ama o, bir yalanı söyledi, aradan 52 Cuma geçti, henüz daha ortada bir şey yok. Peki, bunu söylerken yalan olduğu ortaya çıktıktan sonra yüzü kızardı mı acaba? Kızaramaz zaten, kızarması için yüz olması lazım, yüz olmayınca nesi kızaracak zaten."
Editör: TE Bilisim