Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gültekin Uysal Ordu'da halkla buluştu.

Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce Orduluya ilk seslenen kişi ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, bir önceki Ordu ziyaretini hatırlatttı, "Hiç unutmuyorum buradaki muhteşem kalabalığı. Muhteşem kalabalık, beni bağrına bastı evladı gibi ve destek oldu. Buradan çıkan o güçlü ses İstanbul'a kadar ulaştı" ifadelerini kullandı. 

"ONLAR KAZANIRSA MİLLİ İRADE, MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA DARBE"

İmamoğlu, isim vermedi ancak geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu 'darbe' açıklamasıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu "Neymiş? Darbeciler. Kim? Seçim darbeymiş, ama nasıl? Onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa darbe. Ben diyorum ki onlara hadi oradan, hadi oradan" sözleriyle hedef aldı.

"BİZ GELECEĞİZ DAHA İYİ YÖNETECEĞİZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Mansur Yavaş da konuşmasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'i hedef aldı. Yavaş, "Yönetemiyorsunuz, daha iyi yöneteceğiz diye geldik. Bu sefer de diyorlar ki, 14 Mayıs iktidarı devirmek için bir seçimdir, bir darbedir. Ömer Çelik de diyor ki 'tek dertleri Cumhur İttifakı'nı yenmek. Cumhurbaşkanı'nı yenmek. Evet, evet. Tam da bunun için seçime giriyoruz. Siz yönetemiyorsunuz, biz daha iyi yöneteceğiz diye geliyoruz. Yoksa sizi düşman falan görmüyoruz ki? Biz geleceğiz, daha iyi yöneteceğiz. Olay bu kadar basit. İşte bu sözlerle toplumu kutuplaştırmaya devam ediyorlar. 

"KEŞKE SİZE OY VERSEYDİK DEDİRTECEĞİZ"

İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi

Bugüne kadar Sayın Genel Başkanımızdan, Millet İttifakı'nın genel başkanlarından Cumhur İttifakı'na oy verenlere tek bir söz duydunuz mu? Onlar da bizim insanımız. Dolayısıyla oraya oy verenler de başımız üstünde. Biz inşallah seçildikten sonra Millet İttifakı'nın bütün belediyelerinde olduğu gibi keşke size oy verseydik dedirteceğiz. Vermeyenleri de kazanacağız, asla yok saymıyoruz" dedi. 

"14'ÜNDEN SONRA KİRA, KREDİ KARTI, GEÇİM SIKINTISI"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Mansur Yavaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin donanma envanterine 'çok maksatlı amfibi hücum gemisi' olarak giren Dünya'nın ilk SİHA gemesi olan TCG Anadolu L400 gemisinin İzmir'e geldiğini hatırlatan Yavaş, "14'üne kadar bunları göreceksiniz. 14'ünden sonra bunlar görevlerine geri dönecek, herkes şununla baş başa kalacak. Bu ay kira nasıl ödenecek? Kredi kartı nasıl ödenecek? Geçim sıkıntısı nasıl aşılacak, dertlerle tasalarla baş başa kalınacak dedim. Bir tane trol milletvekili var. Kaslarını geliştirmekten, beynini geliştirmeye fırsat bulamamış. Benim o konuşmamın bir kısmını kesmiş, diyor ki bunları kaldıracaklar. Ne diyeyim? Allah izan versin ve bu insan Meclis'e girecek de, yasamada vatana millete hayrı olacak. Hayırlısı olsun bakalım."

"FINDIK 4 DOLAR KARŞIĞILI TÜRK LİRASI"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın kısa konuşmasının ardından sahneye çıkan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu parmaklarıyla kalp işareti yaparak Orduluların karşısına çıktı. 

Konuşmasının hemen başında Karadeniz denildiğinde akla gelen ilk iki temel ürünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Karadeniz'in iki temel ürünü var. Çay ve fındık. Dolayısıyla temel geçim kaynağı bunlar. Bu konuda çalışan fındık üreticisi, çay üreticisi alınlarının terinin karşılığını almak zorundalar. Bunlar tarımı düzeltmek için Güney Amerika'ya gidiyorlar, daha çalışkan bizim insanımız. Daha önce söyledim, yine söyleyeceğim. Fındık hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun karşılığı 4 Dolar eşittir Türk Lirası olacak. Unutmayın, bir tarafa yazın. Bay Kemal gelmişti, Ordu'da söylemişti diyeceksiniz. 4 Dolar eşittir karşılığı Türk Lirası. Bu emek ürünü, alın teri bu. Bunun karşılığını mutlaka fındık üreticisine vereceğim. Herşey değişti, neden bu fındık üreticisinin fiyatı değişmiyor? Ödeyeceğim, hiç endişe etmeyin. Hiç meraklanmayın" ifadelerini kullandı. 

"ORDULULAR KILIÇDAROĞLU'NA BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ"

Meydanları dolduran kalabalık da, 4 Dolar'lık fındık fiyatı sözünün karşısında Kılıçdaroğlu'na "Ordu'nun umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla karşılık verdi.  

"SANDIKTAN DEMOKRASİ ÇIKACAK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda yaptığı konuşmasında "14 Mayıs siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve net. 14 Mayıs 2023 batının siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birinin bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir" ifadelerine tepki gösterdi, "Akla ziyan. Akla ziyan gerçekten. Seçim tarihini belirleyen siz, Meclis'i fesheden siz, vatandaşa sandığı kurduran siz, kimlerin oy kullanacağını belirleyen siz. Gidince, darbe oluyor. Darbe değil, demokrasi demokrasi. Sandıktan demokrasi çıkacak" dedi.

Editör: TE Bilisim