CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Şanlıurfa'da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Meslek Odaları Muhtarlak ve STK Buluşmaları'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fındıkla fıstığı karıştırdı, bir anda hem Ordu'nun, hem de Türkiye'nin gündemine düştü alay konusu oldu.

Şanlıurfa'nın bereketli topraklara sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tarımın da başkentidir. Ziraatin de başkentidir burası. 65 bin çiftçisi var, ama Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 57 bin 401 çiftçisi var buranın. Türkiye'deki pamuğun yüzde 32'sini tek başına Şanlıurfa üretir. Fındığın yüzde 42'sini tek başına Şanlıurfa üretir. Kırmızı mercimeğin yüzde 32'sini, isotun yani kırmızı biberin yüzde 40'ını tek başına Şanlıurfa üretir. Şanlıurfa'yı o nedenle ziraatin de, tarımın da başkentidir diyorum" ifadelerini kullandı.

Fındığı Karadeniz'den Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne Şanlıurfa'ya taşıyan Kılıçdaroğlu'nu hiç kimse uyarmadı, kimse düzeltme yapmadı. CHP Genel Merkezi'nin Basın Ofisi de fındık gafı yapan Kılıçdaroğlu'nun o sözlerini aynı şekilde sayfalarına taşıdı.

Editör: TE Bilisim