İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasa fiyatları altında stoklarındaki fındığı satışa çıkarmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Torun, üreticinin cebinden alıp, yabancı bir şirketin kasasını dolduranları Ordu ve Karadeniz halkının affetmeyeceğini belirterek, "Karanlık eller, yeniden devreye girdi" dedi. 

         .  İŞTE O AÇIKLAMA!

"Siyasi iktidar, tüm uyarılarımıza rağmen 51-53 Lira arasında açıklayarak üreticiyi mağdur etmişti. Zaman içinde fiyatlar serbest piyasada yükseldi ve şu anda 63 Lira'ya kadar ulaşmıştı. Ancak tam da bu sırada üreticinin kazanmasını istemeyen karanlık eller, yeniden devreye girdi. Fiyatı düşürmek için bir devlet kurumu olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin eliyle düğmeye basıldı. Şu anda fiyatlar, fındık 63 Lira'ya ulaşırken, TMO 58 ve 61 Lira'dan satışa başladı. Bunun üzerine serbest piyasadaki fiyatlar hemen 7-8 Lira düştü. Sormak istiyoruz. Ne istediniz üreticinin gelirinden? Açık söylüyorum, yapılan bu iş fiyatlarda manüplasyon yaparak üreticiye ihanet etmektir. Bu operasyonda parmağı olanlar, fındık fiyatını ucuzlatanlar üreticinin alın terini çalanlardır. Üreticinin cebinden alıp, yabancı bir şirketin kasasını dolduranları Ordu halkı da, Karadeniz halkı da affetmeyecektir. TMO'ya da, Tarım ve Orman Bakanlığı'na da çağrımızdır. Bu yanlıştan bir an evvel dönün. Satışları durdurun. İlla satış yapacaksanız da, fiyatı 70 Lira bandına yükseltin. Yabancı şirketin değil, üreticinin hakkını koruyun." 

Editör: TE Bilisim