ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Danıştayın kuruluş yıldönümü töreninde yargıyla ilgili konuşma yapması için kürsüye çıkarılan Feyzioğlu'nun cübbesi ile 'siyasi şov yaptığını' ifade eden Kapusuz, söz konusu törenin, Barolar Birliği Başkanı'nın güncel siyasi konuları değerlendirdiği, hükümet politikalarını eleştirdiği bir platform olmadığını söyledi.

Kapusuz, toplantının Van depreminde yapılanlarla ilgili hükümetin suçlanabileceği bir yer olmadığına dikkat çekerek, "Elbette herkes anayasal ve yasal çerçevede eleştiri hakkına sahiptir fakat eleştiri uslubunun devlet adabına uygun olması gerekir. Övgünün de, eleştirinin de yeri ve zamanı vardır. Programın ev sahibi Danıştay Başkanı 25 dakika konuşurken, Metin Feyzioğlu'nun 1 saatten fazla konuşma yapması, protokol ve nezaket kurallarına uygun değildir. Yargı ile ilgili bir programda devlet protokolü önünde Başbakan'a siyasi göndermelerde bulunarak suçlayıcı ifadeler kullanmak Baro Başkanı'nın haddi değildir" ifadesini kullandı.

"SİYASİ AMAÇLA KÜRSÜYE GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ"

Feyzioğlu'nun 'aramızdaki muhtemel cumhurbaşkanı adayları' ifadesini kullanmasının ve bir cumhurbaşkanı tarifi yapmasının, siyasi amaçla kürsüye geldiğinin göstergesi olduğunu belirten Kapusuz, şunları kaydetti:

"Katıldığı her programda siyaset yapan Metin Feyzioğlu'nun bugüne kadar baroların meseleleriyle ilgili açıklama yaptığını hiç duymadık. Adı sürekli siyasi tartışmalarla anılan Barolar Birliği Başkanı'nın tamamen siyasi amaçlarla o koltukta oturduğu anlaşılıyor. Bütün bu olanlar şu soruyu akıllara getiriyor. Bir süredir muhalefetin muhtemel adaylarından biri olarak basında ismi geçen Metin Feyzioğlu, muhalefete adaylık için mesaj mı vermektedir? Takdir kamuoyunundur. Devlet protokolü önünde, kuralları ve teammülleri hiçe sayarak yapılan ölçüsüz konuşma, Feyzioğlu'na olmasa bile Barolar Birliği'ne yakışmamıştır. Başbakanımızın verdiği tepki doğrudur ve yerindedir. AK Parti olarak Sayın Başbakanımızın bu anlamlı tepkisinin arkasında olduğumuzu belirtmek isterim."
Editör: TE Bilisim