ORDU - Anayasa değişikliğinin ardından gündeme gelen kabine revizyonu gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul ettiği görüşmenin arkasından Bakanlar Kurulu revizyonu çıktı.

Başbakan Yıldırım, revizyona gidilen yeni kabineyi açıkladı. İşte yeni Bakanlar Kurulu...

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) master öğrenimini tamamladı. Türkiye'nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve yöneticilik görevlerini yürüttü. İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 58, 59 ve 60, 61, 64. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: 1965'te Yozgat Akdağmadeni'de doğdu. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK: 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Maliye Bakanı, 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK: 1965'te Gümüşhane Şiran'a bağlı Babacan Köyü'nde doğdu. Öğretmen, İşadamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. 24. ve 25. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. 26 Aralık 2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ: 1960'ta Erzurum'da doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi ve aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi ve 1999'da profesör oldu. Prof. Dr. Recep Akdağ 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Akdağ, bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı olmuştur. AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Akdağ, 1 Kasım seçimlerinde de 26. dönem Erzurum Milletvekili seçilmiştir. 25 Kasım 2015 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Prof. Dr. Recep Akdağ, 65. hükümette yeniden T.C. Sağlık Bakanlığı görevine gelmiştir. Eşi, Ordulu olan ve iyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU: 1972'de Yunanistan Gümülcine'de doğdu. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL: 1977'de Gaziantep Nizip'te doğdu. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Üyesidir. Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. Gül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA: 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu. NYU-Poly'de meme kanserinin görüntülenmesi üzerine lisansüstü çalışmalar yapan Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirerek Tıp Doktoru unvanını aldı. 2009 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2012 yılında yapılan kongreyle tekrar AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcılığına atandı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5.Olağan Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçildi ve AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimi'nde İstanbul Milletvekili seçildi. 25 Kasım 2015 tarihinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Sayan Kaya, evli ve 2 çocuk annesidir.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ÖMER ÇELİK: 1968'de Adana'da doğdu. Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanıdır. 22., 23., 24. ve 26. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde bulundu ve 24. Dönemde Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığını yaptı. 2010 yılında AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçildi. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı. 13 Eylül 2015 tarihinden sonra Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yaptı. 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı olarak kabinede yer almaktadır.

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ: 1962 yılında Düzce'de doğdu. Düzce Lisesi'ni müteakip Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) Makina Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. İspanya'da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Sözleşmeli Personel-Mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcısı oldu. Müsteşar Vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU: 1979'da Adana'da doğdu. Çalışma Ekonomisti, Sendikacı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmektedir. AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK Üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ: 1957 yılında Kayseri'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004, 29 Mart 2009, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini üst üste kazanarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350'nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yaptı. 10 Şubat 2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olan Özhaseki 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem Kayseri Milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı oldu. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelen genel seçimlerde tekrar seçilerek 26. Dönem Kayseri Milletvekili oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: 1968 Antalya Alanya doğumlu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucu Üyesi. 22., 23. ve 24. Dönem Antalya Milletvekili. 2010-2012 döneminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığına seçilmiş, bu göreve getirilen ilk Türk Parlamenter olmuştur. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. New York Long Island Üniversitesi Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı"nı tamamlamıştır. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde özel öğrenci olarak doktora programına başlamıştır. 1993-1995 yılları arasında, kazandığı Jean Monnet bursuyla London School of Economics'te doktora çalışmasına devam etmiştir. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Mevlüt Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ: 1961'de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Sanayici, İşadamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994'te kendi şirketini kurdu. 24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK: İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine hazırladığı tezle tamamlamıştır. 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulu'nda MKYK üyesi seçildi. 64. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Albayrak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı. 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA: 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Genel Cerrahi Uzmanı; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Taksim İlkyardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı. Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ: 1966 Malatya Yeşilyurt doğumlu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2011-2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. 25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiştir.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: 1969 İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda adım atan Süleyman Soylu, 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçildi. 1999 Yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu. 1999-2002 yılları arası İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. 6 Ocak 2008 tarihinde Demokrat Parti'nin Genel Başkanlığı'na seçildi. 16 Mayıs 2009’da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi. 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde "Evet" oyu tercihini anlatmak için "Demokrasi Buluşmaları" toplantılarıyla Türkiye'yi dolaştı. 5 Eylül 2012 tarihinde AK Parti'ye katıldı. 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Trabzon Milletvekili seçildi. Aslen Trabzon Of'lu olan Süleyman Soylu 64. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı. Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN: 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan Lütfi Elvan 62. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Çok iyi derecede İngilizce bilen Elvan evli ve 2 çocuk babasıdır.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ: 1959'da Ordu Ünye'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör unvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL: 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesi, İş İdaresi, Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Müfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ: 1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü'nden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI NURETTİN CANİKLİ: 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU: 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayımlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN: 1954'te Samsun'da doğdu. Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı. Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN: 1962'de Kars Kağızman'da doğdu. Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 12 Haziran 2011 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Kars Milletvekili seçildi. Evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.
Editör: TE Bilisim