ORDU(ALTINORDU) - İsrail'in Filistin ve Gazze'ye açtığı savaşın ardından yurt genelinde başlayan tepkilere ve boykot kararlarına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da katıldı.

"ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSRAİL'İ BOYKOT KARARI ALDI"

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gazze katliamından dolayı tesislerinde İsrail mallarını satmama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, İsrail ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını ve herkesi bu eyleme katılmalarını istedi. Yılmaz yaptığı açıklamada, "İsrail Dünya'nın gözü önünde Gazze'ye saldırıyor ve çocukları, kadınları katlediyor. Plajda oynayan masum yavruları öldürüyor. Adeta gözleri dönmüş. Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400'ün üzerinde Filistinli kardeşimizi katlettiler. Bu zulme sessiz kalamayız. Gerçekten bir insanlık trajedisi ile karşı karşıyayız. İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailliler de seyir terasına çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi koymalıyız diye düşündük. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz. Bizler bu zulme karşı, İsrail terörünü eleştirmeye, Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak İsrail'e ve İsrail'in yönettiği sermayenin ürünlerinin tamamına boykot kararı aldık. Bunu resmi olarak uygulamaya koyduk. Dün akşam itibarı ile gerekli tebliği ve kamuoyuyla paylaşımımızı yaptık." dedi. 

"ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN DE BOYKOT KARARI"

Altınordu Belediyesi yaptığı yazılı açıklamayla, Gazze katliamından dolayı Belediye'ye ait birimlerinde İsrail ürünlerini kullanmama kararı aldı. Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptığı açıklamada, İsrail ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını söyleyerek, herkesi bu eyleme katılmaya davet etti. Tekintaş, "İsrail'in yapmış olduğu zulme sessiz kalamayız. Gerçekten bir insanlık trajedisi ile karşı karşıyayız. İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailliler de seyir terasına çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi koymak bir insanlık görevimizdir. Bu doğrultuda Altınordu Belediyesi olarak Belediye'ye ait bütün birimlerimizde İsrail ürünlerini kullanımını yasakladık" şeklinde konuştu. Bu konu da resmi olarak uygulamaya geçtiklerini ve İsrail ürünlerine karşı uygulanan boykotu kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ayrıca ülke olarak boykot çağrısına kayıtsız kalınmamasının altını çizerek, duyarlı tüm vatandaşlara İsrail ürünlerini satın almama ve İsrail Ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.
Editör: TE Bilisim