Mesudiye Belediyesi'nde sözleşmeli memur olarak çalışan ve 2019 Yerel Seçimleri öncesinde de kendisine ait kişisel web sayfasında görev yaptığı Mesudiye Belediyesi'ne Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Nihat Dursun Ersin isimli belediye personel, işgüzarlık yaparak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a Twitter'dan boykot çağrısı yaptı.  

Nihat Dursun Ersin isimli ilçe belediye personeli, sosyal medya hesabı Twitter'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk'i de etiketleyerek, "Ordu Büyükşehir Belediyemizin ve 19 ilçe belediyemizin sosyal tesislerinde ABD ürünlerinin satılmamasını içeren bildiriyi, değerli Başkanımız Sayın Enver Yılmaz biran önce yapması gerekli" mesajını paylaştı.

Belediye çalışanının bu twitine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan jet yanıt geldi. Başkan Yılmaz, "Bu konudaki tavrımız nettir! Tıpkı 2014 yılında İsrail ürünlerine uyguladığımız ve halen devam eden boykot kararımız gibi... Büyükşehir Belediyemize bağlı hiçbir tesiste, İsrail ve ABD menşeli ürün alınıp satılmamaktadır. İlginiz için teşekkürler" ifadeleriyle yanıt verdi. 

"4 SENE ÖNCEKİ MESAJINI DA PAYLAŞTI"

Başkan Yılmaz, ilçe belediye personeli Nihat Dursun Ersin'e verdiği yanıtın altına 20 Temmuz 2014'te attığı bir twitini de ekledi. 4 sene önce atılan o mesajda, "Ordu BŞ Bld olarak Katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor ürünlerini kullanmıyor, herkesi boykota davet ediyoruz." yazıyordu.

NİHAT DURSUN ERSİN KİMDİR?

Aslen 1983 Tokat Niksar doğumlu olan Nihat Doğan Ersin, kendisine ait kişisel web sayfasındaki özgeçmişine göre 2018 yılında Mesudiye Belediyesi'nde Yazı İşleri Müdür vekili olarak göreve başladı. Ardından sırasıyla zabıta amirliği, özel kalem müdürlüğü, sosyal işler müdür vekilliği gibi görevlerde bulunduktan sonra halen görevine sözleşmeli memur olarak devam ettiğini ekledi. Ersin, aynı web sayfasında Mesudiye Belediye Başkan aday adaylığını da açıkladığını duyurdu.

Editör: TE Bilisim