TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarı'sının da içerisinde yer aldığı 'torba tasarı' kabul edildi.

Buna göre, artık internet üzerinden radyo veya televizyon yayıncılığı yapanlar da RTÜK denetiminde olacak. Yayın yapmak için de, RTÜK'ten yayın lisansı alınması gerekecek.

RTÜK'ten yayın hakkı veya lisansı bulunmayan veya hak ve lisansı iptal edilen gerçek ve tüzel kişilerin yayın hizmetlerini internet ortamından ilettiği tespit edilirse, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından internet ortamındaki yayınla ilgili içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verilebilecek. Mahkeme, RTÜK'ün bu talebini duruşma yapılmaksızın en geç 24 saat içerisinde de karara bağlamak zorunda kalacak.

Tasarı sadece bununla sınırlı değil. Eğer içerik veya yer sağlayıcı yurt dışındaysa, Türkiye'nin taraf olduğu, RTÜK'ün görev alanına ilişkin uluslararası anlaşmalar ve bu düzenlemeye aykırı yayıp yapanlar RTÜK tarafından tespit edilirse, yine aynı hükümler uygulanacak. Mevcut kuruluşlar da, internet ortamındaki yayınlarına devam edebilmeleri için Türkiye'nin yargı yetkisi altındaki diğer kuruluşlar gibi RTÜK'ten yayın lisansı veya yayın iletim yetkisi almak zorunda kalacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri arasında AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da bulunuyor.
Editör: TE Bilisim