CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenen CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, sosyal medyada tehdit edildiğine yönelik paylaşımları 'asparagas' olarak değerlendirdi, şu ifadeleri kullandı:

"BENİ KİMSE TEHDİT ETMEDİ"

"Öncelikle sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlayayım. Bunların hepsi yalandır. Böyle bir şey yoktur. Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi ama böyle birşey de olmadı. Yok eşimi kaçırmışlar, beni tehdit etmişler albaylar. Bunlar birkaç şizofrenin, hasta insanların, onları ciddiye alıp yaymak da bir problem ama böyle bir şey yok. Bunların hepsi asparagas şeylerdir."

"HEDEFİMİZ 15 MİLYONU 30 MİLYON YAPMAK"

İnce açıklamalarını şöyle sürdürdü: "15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere hedefemiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Birinci hedefimiz bu. Eğer 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı için oy veriyorsa kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAVSİLERDE BULUNDU" 

"Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olunuz. Herkesi kucaklayınız. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim, hepimizin Cumhurbaşkanı. Artık hepimizin Cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin, kucaklayın milleti. Herkesi kucaklayın. Ben seçilsem öyle yapacaktım. AK Parti Genel Merkezi'ne gelip sizin çayınızı içecektim. AK Partilileri kucaklayacaktım, herkesi kucaklayacaktım. Sayın Erdoğan'dan bunu bekliyorum."

Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar olduğunu dile getiren İnce, "16 Nisan Referandumu'nda hayır ve evet olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde hayır blokunun 16 Nisan'ın gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır" ifadelerini kullandı. 

"SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM" 

YSK'nın açıkladığı sonuçlarla kendi tuttukları rakamlar arasında sonuca etki edecek bir fark bulmadıklarını dile getiren İnce, "Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizin için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda YSK'nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim