CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Habertürk Tv'de 'Teke Tek' programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Torun özellikle Millet İttifakı veya 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının hala açıklamaması konusuna açıklık getirdi. 

"HERKESİN MERAK ETTİĞİ ADAY KONUSU"

CHP'li Torun'un, Fatin Altaylı'nın "Anladığım kadarıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Peki masada başka partiler başka aday getirirse nasıl yürüyecek bu iş?" şeklindeki sorusuna sessiz kalması ise 6'lı Masa veya Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Lideri Kılıçdaroğlu olduğu ihtimalini güçlendirdi.

Torun bu soruya karşılık, "Yani sonuçta 6 lider uzun süredir 12 Şubat'tan bu yana bu süreci takip ediyorlar. 11'nci kez bir araya geldiler, şimdi 12'nci kez bir araya gelecekler. Onlar mutlaka bu süreçle ilgili belli değerlendirmeleri yapmışlardır. Sizin de ifade ettiğiniz gibi 13 Şubat'ta da gelecekler bir araya ve bu konuyu görüşmeye başlayacaklar" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM TAKVİMİ ÇALIŞTIĞINDA AÇIKLAYACAĞIZ"

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamasında yaşanan gecikmede kamuoyunun çok haklı olduğunu belirterek, "Şunu kabul etmek lazım. Biz bu sürecin başında da her sorulduğunda şunu söyledik. Seçim takvimi belli olduğunda adayımızı açıklayacağız dedik. Seçim takvimi belli olmadı. 15 Mayıs dedi Erdoğan, ama şu anda Erdoğan'ın bununla ilgili yarın farklı bir gerekçe önümüze sunup 15 Mayıs dedik ama uzadı veya daha geri çektim ben demeyeceğini nereden bilelim? Yüksek Seçim Kurulu karar almadı henüz ve seçim takvimi çalışmala başlamadı. Birincisi biz bunu işaret ettik. Şu anda Erdoğan, geçmiş sözlerine bakın. Seçim zamanında olur ki, Bahçeli de aynı ifadeleri bir kaç kez kullandı. Asla bir erkene almayacağız. Hadi 1 ay belki çok erken sayılmaz, kabul ediyorum ama sonuçta seçim takviminden bir öncesine aldı. Bir ay daha önceye alacağı veya zamanında yapmayacağının bir garantisi yok ki. Sürekli açıklayın açıklayın, bu süreç olgunlaştığında, takvim çalıştığında açıklayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı Kılıçdaroğlu-Dündar atışmasına Adıgüzel de katıldı

İMAMOĞLU VEYA YAVAŞ HAKKINDA KONUŞTU 
"ANKARA HALKI DA, İSTANBUL HALKI DA ONLARDAN HİZMET BEKLİYOR"
"İKİSİNİN DE İSTANBUL VE ANKARA HALKINA TAAHÜTLERİ VAR"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak zaman zaman siyasi kulislerde isimleri geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin geçmesine ilişkin açıklamalarda da bulunan Torun, "Belediye başkanlarımız İstanbul ve Ankara halkına bir söz vererek geldiler. İkisinin de İstanbul halkına ve Ankara halkına taahhütleri var" diyerek bu tartışmaları noktaladı.

İşte Torun'un o açıklamaları:

"Belediye başkanlarımız İstanbul ve Ankara halkına bir söz vererek geldiler ve şu anda çok başarılı bir şekilde de çalışmalarını devam ettiriyorlar. Yılların birikmiş sorunlarını çözüyorlar. Uçuk kaçık projelerle de uğraşmıyorlar. Bakın, her türlü yargı sopası olmasına rağmen, her türlü teftişlerle bunaltılmış olmasına rağmen, kamu kaynaklarının kendilerine kapatılmış olmasına rağmen, hala onaylanmayan kredilerinin olmasına rağmen israfı engelleyerek, kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak büyük bir başarıyla bu görevlerini sürdürüyorlar. Ankara halkı da, İstanbul halkı da onlardan hizmet bekliyor. Yani, birinci öncelikleri bu. Elbette ki onlar başarılı belediye başkanlarımız. Onların başarısı bize gurur veriyor, ama burada ikisinin de İstanbul halkına ve Ankara halkına taahhütleri var. Kaldı ki, belediye başkanlarımız da Sayın Genel Başkanımıza desteklerini ifade ettiler. O konuda herhangi bir problem yok. Sayın Genel Başkan'ın adaylığı konusunda parti net.Bu konuda partinin tabanı da, partili de net. Biz de Sayın Genel Başkan'ın aday olmasını istiyoruz."

Editör: TE Bilisim