Karadeniz turuna çıkan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon'un ardından Giresun'a geldi. Binlerce partili tarafından karşılanan İmamoğlu, Atatürk Meydanı'nda Giresunlulara seslendi, örnek bir siyasetçi olma sözü verdi. 

"TRABZON'DA DOĞDUM, BESLENDİĞİM YERDİR KARADENİZ"

Özellikle gençlerle ayrı bir gönül bağı olduğunu dile getiren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu "Karadeniz'de yetişen büyüyen, yetişen gençler, güzel kızlarımız, yakışıklı delikanlılarımız şöyle baksın desinler ki, bu Ekrem ağabeyleri Giresun'un çocuklarına, gençlerine örnek bir Ekrem ağabey olacak. Hiç şüpheleri olmasın" dedi.

İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Trabzon'da doğdum. Bu güzel coğrafyanın güzel insanlarıyla beraber büyüdüm. Dolayısıyla beslendiğim yerdir Karadeniz. Bana bu yörenin insanları sorumluluk verdi; dedi ki önce ailene mahçup olmayacaksın. Ailenin geçmişine mahçup olmayacaksın. Ne olur Allahım beni aileme mahçup etme. Hiç kimse ailesine mahçup olmak istemez. Sonra dedim ki, Allahım ne olur beni bu doğduğum topraklara, Karadeniz'ime mahçup etme."

"DEMOKRASİMİZE DARBE VURDULAR"
"KENDİMİ 31 MART ÖNCESİNDEN MİSLİ MİSLİ GÜÇLÜ GÖRÜYORUM"

 
31 Mart seçimlerinden sonra Karadeniz'i gezmek istediğini ancak bu isteğinin gerçekleşmediğini belirten İmamoğlu, "Bir avuç insan Türkiye'nin demokrasisine sıkıntı verdi. İnsanlarımıza ve geleceğimizdeki seçimlere, demokrasimize darbe vurdular, ama dedim ki ben yine seçilmiş bir belediye başkanı olarak; git kardeşim. Geç Karadeniz'i. Köyüme gittim. Aile büyüklerime dua ettim. Herkesin helalliğini aldım. Dolayısıyla yola çıkarken, 23 Haziran'a koşarken kendimi 31 Mart öncesinden misli misli fazla güçlü görüyorum. Çok güçlü görüyorum. Hele hele şu anda Giresun'da şu güzel kalabalığı, enerjinizi, sizin o insani bakışınızı gözlerinizden alıyorum. Buradan çıkıp Ordu'ya giderken, gücüm bin kat daha arttı." 

"18 GÜNDE ÇILDIRDILAR"

Siyasete ilk çıktığı günden itibaren 'ahlaklı' siyaset yapma sözü verdiğini belirten İmamoğlu, "Siyaset bu ülkede ahlaklı da yapılıyormuşu ben milletimize ispat edeceğim. Tek bir gün bu seçim süresince tek bir gün kötü söz konuşmadım, konuşmayacağım. Birileri kötü sözü gelenek hale getirmiş. Birileri işi gücü bırakmış, benimle uğraşıyor. Şimdi bakın size söyleyeyim, seçildim. 18 gün görev yaptım ve 18 günde bile İstanbul'luya hizmet ettim. Şeffaf, akılcı bir yönetim olduğumuzu ispat ettim. Gençlerin hayatını kolaylaştırdım. Hayatı insanların daha ucuz yaşaması için adımlar attım. 18 günlük işlerimi görünce birazcık çırpındılar. 18 günde çıldırdılar ya, size söz veriyorum. 1800 günde, 5 yılda var ya ben onları deli edeceğim, akılları şaşacak" dedi.

Konuşmasının sonunda millete sırtını değil, yüzünü döneceğini dile getiren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da yapacağımız seçim bir yerel seçim, ama aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi. Hep birlikte 23 Haziran'da İstanbul'da demokrasi bayramı yapmaya hazır mıyız? Sizleri çok seviyorum ve sizlere söz veriyorum 23 Haziran'da her şeyş çok güzel olacak" diyerek sözlerini tamamladı ve Ordu'ya hareket etti. 

ORDU'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ordu'da da Cumhuriyet Meydanı'nın tıklım tıklım dolduran Ordulu partililere seslendi. 23 Haziran'da demokrasi mücadelesi vereceklerini belirterek, Giresun'daki konuşmasının bir benzerini yaptı.  

İşte İmamoğlu'nun Ordu mitinginde yaptığı konuşmadan satır araları:

"Başladılar saçmalamaya. Neymiş? Ekrem nereliymiş? Ekrem kimmiş? Neymiş Ekrem Yunan'mış, Yunan. Bunu diyenlere de Allah akıl versin. İki, neymiş Ekrem Pontus'muş, teröristmiş. Allah onlara da akıl versin. 

"23 Haziran sadece bir İstanbul seçimi değil, aynı zamanda bir demokrasiye dönük mücadele günü. Ben sadece İstanbul Belediye Başkanı seçilmeyeceğim. Aynı zamanda ben demokrasi mücadelesi vereceğim. Ne yazık ki, bir avuç insan bizim demokrasi sürecimize zarar verdi. Hakkımızı gaspetti, ama biz milletçe, İstanbul'da bunu yapanlara en sert cevabı yine sandıkta vereceğiz, sandıkta. Düşünün, 4 oy atıyorsunuz, 3'ü sağlammış, birisi çürükmüş. Allah bunlara akıl versin. Sonra gerekçelerini de kendileri biliyorsunuz iptal ettiler. Allah bunlara gerçekten akıl versin."

"Çıldırdılar, başladılar saçmalamaya. Neymiş? Ekrem nereliymiş? Ekrem kimmiş? Neymiş Ekrem Yunan'mış, Yunan. Bunu diyenlere de Allah akıl versin. İki, neymiş Ekrem Pontus'muş, teröristmiş. Allah onlara da akıl versin. Trabzon'a giderken terör örgütlerinin kucağında gelmişim. Anacağım aşağıda, ben bir tek anamın kucağını bilirim, başka kucak bilmem. Allah onu diyenlere de akıl versin. Birazcık delirdiler ama neden şüphe ediyorum biliyor musunuz? 18 gün hizmet ettim ya, bu kardeşiniz 1800 gün hizmet ederse var ya bunlar vallahi delirirler, kafayı yerler. Sizi asla mahçup etmeyeceğim."

Editör: TE Bilisim