Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin ile ilgili ilk kez konuştu. 

Karamollaoğlu, Şahin'in adaylığının parti içerisindeki 'etkin pişmanlık kuralı'na göre alındığını belirtti. İşte o açıklamalar:

"Biz bu seçime giderken bir iki prensibimizi ilan etmiştik. Bir tanesi biz bu seçimleri kazanmak için yola çıktık. Geçmişte bizim partimizde olmuş, ayrılmış, yeni bir yola girmiş ama arkasından dönmüş olanlar veya başka partilere mensup olmuş olanlar veya bazı konularda bazı bir takım yanlış politikalar içinde bulunmuş olanlar eğer bu politikalardan dönerlerse biz buna 'Etkin Pişmanlık Kuralı' diyoruz. Partimizden aday olabileceklerini ilan ettik.

İdris Naim Şahin de, devlette geçmişte önemli görevlerde bulunan bir insan. İcraatlar esnasında tasvip edilen ve edilmeyen bir çok konu olabilir, ancak bugün kendisi siyasi hayatın içinde. İktidar Partisi'nin politikalarını artık tasvip etmediğini çok açık bir şekilde ortaya koyan bir insan. Kendisine belli sebeplerden dolayı bir takım tepkiler olabilir, ama mahalli idareler adı üstünde mahalli seçimlerle işbaşına gelecek insanlar aday oluyor. Bundan dolayı da biz İdris Naim Şahin'i Ordu'da, Orduluların hemen hemen her seçim bölgesinde özellikle de illerde yoklama yaptırdık. Tasvip gördüğü, halkın da tasvibini aldığı için seçilme şansı çok yüksek olan bir insan olarak gördük. Kendisini aday olarak gösterdik. Tepkileri de ben anlayışla karşılıyorum, ama bunu çığrından çıkarmamak icap eder. Maalesef Türkiye son zamanlarda o kadar kutuplaştırıldı ki, insanlarımız birbirlerine karşı husumet besler hale getirildi. Geldi de demiyorum, getirildi. Bundan sonra da bu politikaların devam edeceğe benziyor. İnşallah bu tepkilerin de masum bir şekilde yapıldığına büyük bir kısmının inanıyorum, ama bir karar verilmiştir. Allah hayırlı etsin diyorum, bu etkin pişmanlık kuralına göre alınan bir karardır. Bunu da ifade edeyim."  

Editör: TE Bilisim