ANKARA - Başbakan Erdoğan'ın, "Ey BDP, HDP neredesiniz? Bu annelerin yavrularını alıp geleceksiniz. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer" sözlerine, HPD'lilerden yanıt geldi. HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Van Milletvekili Kemal Aktaş TBMM'de ortak bir basın toplantısı düzenledi. 

"ÇOCUKLAR YAZ KAMPINA GİTMİYOR"

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Çocuklar elbette bir yaz kampına gitmiyor, bir savaş alanı ve savaş alanı çocuklara göre değildir. Bunu en çok söyleyen, talep eden, bunu siyasetini yürüten ve bu konuda en çok acı çeken biziz, Kürt çocukları. O çocukların gitmesi en çok bizi etkiliyor." diye konuştu. 

"KANDİL'E GİDELİM, MEKAPLAR BİZDEN"

Başbakan'ın sözlerine atıfta bulunan HDP'li Irmak sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Başbakan 'HDP ve BDP gitsin çocukları alsın, adresi biliyorlar' diyor. AKP bizden daha iyi biliyor o adresleri, biliyor nerede olduklarını. Tamam, BDP, HDP ve AKP, hodri meydan beraber gidelim. Gidelim sadece o çocukları değil dağdaki bütün çocukları getirelim. Var mısınız? B ve C planı ateşe benzin dökmezse bunun altında herkes kalır, bütün bu ülkenin çocukları yanar ve bunun vebalini Başbakan'ın kendisi taşır. Gelin su götürelim ve bu yangını söndürelim. Kandil'e gidelim, Mekap'lar da bizden. Başbakan'ın Mekap'larını da biz alalım. Birlikte gidelim, sadece bu çocukları değil bütün ailelerin, 30 yıldır, 20 yıldır, 15 yıldır çocuklarını göndermiş ailelerin de yüreğine su serpelim. Gelsinler bu çocuklar, insanlar, burada siyaset yapsın. O çocukların anne babaları bizden bunu soruyor; 'Bir demokratik çözüm süreci başlayacaksa başlasın, bitirilsin ve artık çocuklarımız geri dönsün' diyorlar. Müzakere yasasını çıkarın, düzenlemeleri yapın, hukuksal süreci başlatın, hep birlikte gidelim o dağlarda kamp kuralım ve 'bütün çocukları almadan gelmiyoruz' diyelim, var mısınız?" 

"30 YIL DAĞDA KALMIŞ BİNLERCE İNSAN VAR"

HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş da yaptığı açıklamada, "Bizim tek planımız var; barışın ve özgürlüklerin gerçekleşmesi, demokratik ülkenin yaratılmasıdır. Ortada kangrenleşmiş, temel bir sorun var, kuşkusuz birkaç çocuğun dahil olup olmaması sorunu değil. 30 yıla yakın dağlarda kalmış binlerce insan var. Bunun çözümünü nasıl bulacağız, sorun bu" dedi. 
Editör: TE Bilisim