TBMM'de sürdürülen fındık mesaisinde CHP ve MHP parti grupları hem birbirlerini destekledi, hem de ayrı ayrı önerge verdi. Ancak önergelerin her ikisi de konu fındık ve fındık üreticileri olunca AK Partili milletvekillerinin çoğunluk oylarıyla red edildi. 

"HAYIRDIR NEYE BU KADAR MUTLU OLDUNUZ?"

Oylama sonucunu kazandıktan sonra AK Partili milletvekillerinin sevinçlerini ve gülümsemelerine tepki gösteren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hepsinin gözünün içine baka baka şu sözleri söyledi: 

"Fındıkla ilgili olarak 3 aydan bu tarafa sürekli konuşuyoruz. Biraz evvel AK Parti sözcüsü arkadaşımız AK Parti iktidarlarında fındık gereken değeri bulmuştur dedi, biz geçen sene fındık yaktık. Ondan önceki senelerde mitingler yaptık. MHP'nin vermiş olduğu önergeye red çıktığında milli maç kazanmış gibi sevindiniz. Hayırdır neye bu kadar mutlu oldunuz? Ne vardı bunda?"

"BU MİLLET SİZE FINDIĞIN OPERASINI OYNATIR"

"Böyle sevinerek yaparsanız, böyle çok sevinirseniz, vallahi bu millet size fındığın operasını oynatır, tiyatrosunu oynatır. Sizi 2019'da Cumhurbaşkanına karşı çok mahcup bir duruma düşürür. TMO mısır almaya kalkıyor, mısır satılalı 2 ay oldu. Mısır kalmadı, mısır tüccarın elinde. Hiç olmazsa fındığın yüzde 70'i hâlâ pazara inmedi, fındık üreticisine sahip çıkın, destek verin. Sonra, AK PARTİ vekilleri, özellikle Ordulu kardeşlerim boynu bükük kalıyorlar. Gelin, bunları boynu bükük bırakmayalım, memlekete yarın dik gitsinler." 

Editör: TE Bilisim