ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan uçuş sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Meclis görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li Torun, çok tartışılacak bir soruyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, "Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki ikinci el mi?" diye sordu.  

UÇUŞ İPTALLERİNİN SEBEBİ NEDİR?

CHP'li Torun, sözlerine eski Genel Başkan Deniz Baykal'a geçmiş olsun temennilerinde bulunarak başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme
Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması istemiyse sorusunu sözlü olarak soran Torun, "Sayın Bakanım, Ordu-Giresun Havalimanı'nda bulutlu, sisli ve yağışlı havalar sebebiyle uçuş iptalleri yaşanmaya devam etmektedir. Daha önce tarafınızdan soru önergeme verdiğiniz cevabınızda, uçuş iptallerine DVOR cihazı ile çözüm bulunacağını, bir taraftan da uçuş operasyonlarının daha verimli ve etkin gerçekleşmesi amacıyla ILS cihazının tesis edilmesi için montaj çalışmalarına başlanıldığını ifade etmiştiniz. Edindiğim bilgilere göre havalimanımıza DVOR cihazı kurulmuş, ILS sistemi hizmete verilmiştir. Tüm bunlara rağmen hala yaşanan uçuş iptallerinin sebebi nedir?" diye sorduktan sonra çok tartışılacak bir soru daha sordu:

O CİHAZ İKİNCİ EL Mİ?
"Bu cihazların ikinci el olduğuna dair bilgiler gelmektedir. Bu cihazlar başka bir havaalanından mı sökülmüş ve Ordu-Giresun Havalimanı'na mı montajı yapılmıştır?" 
 
Editör: TE Bilisim