ORDU - Altaş Tv'de canlı olarak yayınlanan ve Funda Altaş Şimşit'in sunduğu 'Seçim 15' programına konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla açılışı yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın Hükümet'in ve Ak Parti'nin bir başarısı olduğunu belirterek, "Kanatlı melekler yeryüzüne inerek Ordu Giresun Havalimanı'nı inşa etmedi" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu proje sadece Ordu için, Karadeniz hatta Türkiye için değil, Avrupa ve Dünya için çok önemli bir proje. Avrupa'da tamamı deniz üzerine inşa edilmiş ilk ve tek havalimanı burası. Ayrıca Dünya'da da üçüncü. Gerçekten kelimenin tek anlamıyla mega proje. Böyle bir projenin gerçekleşmiş olması, hele hele muhteşem bir açılış töreniyle kamuoyuna tanıtılmış olması çok güzel. Sayın Cumhurbaşkanımız, hakikaten Allah razı olsun. Ordu Giresun Havalimanı'nı hem talimatlandırdı, hem her aşamasında takip etti. Cumhurbaşkanı olduğundan sonra da yakından takip etti ve birkaç aylık süre içerisinde de açılışa yetiştirilsin diye büyük gayret sarfetti. Evet bu Ak Parti'nin başarısıdır, Tayyip Erdoğan'ın başarısıdır ama aynı zamanda milletimizin de başarısıdır. Milletimiz oy verdi. Oy verdiği için Ak Parti'yi iktidara getirdi. Böyle projelerin yapılabilmesinin önünü açtı. Milletimiz vergi verdi. Hiç birimiz babamızın parasıyla bunu yapmadık. Milletin vergileriyle bunu yaptık. Türkiye gelişti, kalkındı. Milletin çalışmasıyla bu noktaya geldi. Soru şu, önceden de millet aynı millet. Türkiye yeni petrol yatakları bulmadı, gökten bize altın yağmadı. Ya da bir takım kanatlı melekler yeryüzüne inerek Ordu Giresun Havalimanı'nı inşa etmedi. Nasıl oldu da Türkiye bunları yapabildi? Onun cevabı da son derece basit, at binenin, kılıç kuşananın. Türkiye için bir mefa projedir, Ordu-Giresun, Karadeniz için iftihar projesidir. Hayırlı olsun. Ordu ve Giresun'a da kendisine hizmet edenlere kıymet verdiği için teşekkür ediyorum." 

Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nın özellikle Ordu'nun marka şehir olabilmesi noktasında çok önemli olduğunu belirterek, "Henüz hayal dahi edemiyoruz. 10-15 sene evvel hayal dahi edilemiyorsa, bunun getirecekleri de halkımız tarafından görülmüyor olabilir. Bu havaalanının yapılmasıyla birlikte, ulaşım bakımında, turizim bakımından, ekonomik gelişme bakımından, Ordu'nun bir marka şehir olması bakımından olağanüstü bir kazanım elde etmiş olduk. Yani Avrupa'dan uçuşlar başlayacak. Hemşehrilerimiz gelecekler, 2-2,5 saatlik uçuşla gelecekler. Buradan arabasına binecek, bir buçuk saatte Mesudiye'ye en uzak noktaya kadar ulaşacak. 2,5 saatte Akkuş'a kadar uzanacak bu çok büyük bir kazanım" diye konuştu.

"YAYLALARDAKİ YEŞİL YOL'A TELEFERİK MÜJDESİ"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yayla yollarının birleştirilmesi noktasında açıklanan Yeşil Yol Projesi hakkında da konuşarak, bunun yayla yollarını birleştirme noktasında çok önemli olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, "Sadece karayolu noktasında değil. Mesela İsviçre'de, Avusturya'da, Alp'lerde böyledir. Belli yere kadar karayoluyla gelinir. Ondan sonra birkaç kilometreyi teleferikle geçersiniz. Bu yeşil yolların, yaylaların teleferiklerle geçildiğini düşünün" ifadelerini kullandı.   
 
"ÇOK GÜZEL BİR TEVECCÜHLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Kurtulmuş, Ordu'daki seçim çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çok güzel bir ilgi ve çok güzel bir teveccühle karşı karşıyayız. Bu seçim çalışmalarında bizi bağrına basan, benimseyen, bu seçim çalışmalarında bize moral veren, güç veren, destek veren bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Fidangör'de yürüdük, yaşlı, kadın çocuk, birçok kimsiyle bir araya geldik. Dertleştik, kucaklaştık. Kimseden en ufak birşey görmedik. Herkes büyük bir ilgiyle, memnuniyetle bizi kucakladı. Şunu da görmekten çok memnun olduk. Çok sayıda puset gördük. Çok hoşuma gitti. Böyle aşağıdan da çok güçlü bir nesil geliyor Ordu'da. Onları da görmek beni çok memnun etti."
Editör: TE Bilisim