Daha önce Ordu İl Sağlık eski Müdürü ve ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl eski Koordinatörü. Şimdi de Ordu Üniversitesi Rektörü Gündoğdu'nun hedef tahtasında...

Ordu'da ayağının tozuyla gazetecileri tehdit eder gibi açıklamalarıyla gündeme gelen, ancak daha sonra yanlış anlaşıldığını belirterek o sözlerin ardından düzenlediği basın toplantısında tam 14 kez de özür dilemesiyle gündeme gelen Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof.Dr.Ali Akdoğan, bu kez sert kayaya çarptı. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Rektör Akdoğan hakkında çok sert ifadeler kullandı, "2,5 yıldır ne yaptın?" diye sordu.

"2,5 YILDIR NE YAPTI?"

Ordu'da yerel yayın yapan bir televizyon kanalında (Altaş Tv) zehir zemberek açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Rektör Akdoğan'ın Ordu'ya atanmasına itirazda bulunmadıklarını belirterek, "Ordu Üniversitesi Rektörü 2,5 yıldır ne yaptı? Aybastı'da yüksekokul açılacak, gidip açtı mı? İlgilendi mi? Gölköy'de meslek yüksekokulu açılacak gidip ilgilendi mi? Baktı mı yerine? Biz bunu daha önceki rektörümüzle konuştuk. Bunların kararı vardı. Perşembe'de eylem yapıldı, eylemden sonra oraya gitti. Gitmiş, incelemede bulunuyormuş. Ne incelemesinde bulunuyorsun kardeşim? Orada bir bina var. İşine geliyorsa yüksekokul getir, bir başka şey getir. Turizm meslek yüksekokulu getir. O bölgenin öyle bir özelliği var. Senin işin ne?" diye çıkıştı. 

"DENGESİZ DENGESİZ KONUŞUYOR, KENDİNİ SİYASETÇİ ZANNEDİYOR"

ODÜ Rektörü Ali Akdoğan'ın yanlış yaptığı konular ile ilgili kendisine çok sayıda bilgi geldiğini belirten Gündoğdu, "Sağda solda dengesiz dengesiz konuşuyor. Seçilmiş bir milletvekilinin arkasından konuşabilir mi bir insan? Herkes haddini bilecek. Kendini siyasetçi zannediyor, siyaset yapmaya çalışıyor Rektör. Böyle birşey olamaz. Tabiki de buna laf söyleyeceğim. Kime soracağım bunae laf söylerken birine mi soracağım?" ifadelerini kulandı. 

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNE RAĞMEN FETÖ'CÜ İSMİMİ ATADI?

Gündoğdu açıklamalarını bir tık daha ileriye götürerek, "Orada fındık araştırma merkezi vardı. Fındık çeşitleri dikildi, üzüm dikildi, bu bölgede olan ürünler dikildi. Ne oldu orası? Rektör ne yaptı orayı? Ziraat Fakültesi'nin oradaki emeği ne oldu? Bana cevap versin. Giden valiyle, emniyet müdürünün FETÖ'cü dediği ismi niye atadı? Hesap ver. Var bunların bende herşeyi. İsim isim. Bunları da YÖK Başkanı'na götüreceğim. Buradan daha devamını söylemek hoş olmuyor" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞTU

2019 yılında Ordu Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Ali Akdoğan, 2015 genel seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adayı olmuş, ancak listeye girememişti. 

GAZETECİLERİ TEHDİT EDİP 14 KEZ DE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Akdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü'nde Ordu'da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bir haber, olumsuz bir şey yazarken çizerken lütfen, sizi mahkemeye veririm. İki tane avukatımız var, hukukla savaşırım sizinle" ifadelerini kullanmış, gazetecilerin büyük tepkisine neden olmuştu. Sonrasında ise Akdoğan o sözü söyledikten sonra 14 kez özür dilemiş, yine ulusal basının gündemine gelmişti.  

Editör: TE Bilisim