Son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden fındık ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Toprak Mahsülleri Ofisi'nden (TMO) Altınordu'da bugüne kadar 267 kişiye randevu verdiğini belirterek, "153'ü fındık götürmüş. Halkımız randevu alıyor, ama fındığını teslim etmiyor. Fındık alımında hiç problem yok. Birileri de dedikodu yapıyor. TMO da fındığı seçecek. Tüccar neye bakıyorsa, TMO da ona bakıyor. Çıkardılar önüme evrakları, bugün 56 randıman fındık geldi, 18.50 TL fiyata geldi dediler, problem de yok" ifadelerini kullandı.

"ÜRETECİYİ KORKUTUYORLAR"

Ordu'da uydudan yayın yapan yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Gündoğdu, "Üreticilerimiz ihtiyaçları kadar fındığı piyasaya indirsinler. TMO Ordu'da şu ana kadar 150 ton fındık almış. Son bir kaç gündür Ordu'da dedikodu çok sevildiği için dedikoduyla hareket ediyor. Ben gittim denetim görevi yaptım, hiç problem görmedim. Dedikodu, birilerinin işine yarıyor. Orada biraz sıkıntı çekecek ki, tüccar da 14.5 TL'den fındık alsın. Korkutuyorlar üreteciyi, fındık oraya gitmesin bize gelsin mantığıyla hareket ediyorlar. Bu oyuna kimse gelmesin. TMO Ordu'da son fındık kalıncaya kadar alacağız" dedi. 

"TEKEL MEKEL OLMAYACAK"

Özellekle fındıkta oynanan fiyat oyunlarına ilişkin olarak da konuşan  Gündoğdu, "Firmalara da sesleniyorum. Bu işte oyun oynayanlara da söylüyorum. Kimse bu oyuna sebebiyet vermesin, bu oyunun içinde olmasın. Bu oyun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten AK Parti iktidarı tarafından bozulmuştur. Allah'ın izniyle TMO bütün fındığı alacak kadar piyasadadır. Kimse endişeye kapılmasın, TMO gerekirse ihracatını da kendi yapar. Kimse endişeye kapılmasın. Tekel mekel olmayacak. Bunu da ortadan kaldıracağız. Bu konuyla ilgili de gerekirse, onlara karşı da ne gerekiyorsa hem bakanlık düzeyinde, hem Cumhurbaşkanımıza bilgi vermek koşuluyla ne yapılması gerekiyorsa, onu da yapacağız. Çünkü üreticinin ürünüyle kimsenin oynamaya hakkı yok. Fındık üreticisi gerçekten çile çeken, gerçekten fındığının başında nöbet tutan insanlardır. Onun için kimsenin alın terini, kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim