GİRESUN - Giresun'daki fındık mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerinin hakkını savunmak için geldiğini söyledi, özellikle Suriyeli sığınmacılar noktasında Hükümet'i eleştirdi, "Bizim alın terimizin karşılığını vermiyorsun, çalışmayan Suriyeliye 30 milyar dolar para harcıyorsun" dedi.

"ÇİFTÇİYE VERİLMESİ GEREKEN 8 MİLYAR DOLAR VAR"

AK Parti Hükümeti'ne yürürlükte olan Tarım Kanunu'nu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilere Dünya'nın bütün ülkelerinde destek verildiğini belirterek, "Bizim ülkemizde de bir kanun var. Tarım Kanunu, 21'nci maddesi der ki, milli gelirin her yıl en az yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilir. En az yüzde bir olacak. Türkiye'de milli gelirimizin miktarı 800 milyar dolar. 800 milyar dolardan yüzde 1 alırsak, 8 milyar dolar. 8 milyar dolar kanuna göre üreticiye destek verilmesi lazım. Bizim çiftçiye veriliyor mu? Kanuna göre hakkı var. 8 millar dolar çiftçiye verilmesi gereken paradır" dedi.

"SURİYELİ BİRİNCİ, KARADENİZLİ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ"

Özellikle son günlerde sayıları her geçen ün artan Suriyeli sığınmacılar noktasında da Hükümet'i eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çiftçiye para yok, Suriyelilere kaç lira harcadılar biliyor musunuz? 30 milyar dolar. Ben söylemiyorum, onlar söylüyorlar. Suriyelilere 30 milyar dolar para harcadık. Onlar oldu birinci sınıf vatandaş, Karadeniz'in fındık üreticisi oldu ikinci sınıf vatandaş. Bunun hesabını soracaksınız, ben değil siz soracaksınız. Bizim alın terimizin karşılığını vermiyorsun, çalışmayan Suriyeliye 30 milyar dolar para harcıyorsun. Fındık üreticisi kalktı darbe girişiminde mi bulundu? Bu milletin hakkını, hukukunu mu yedi? Hep birlikte hesap demokrasilerde sandıkta sorulur" dedi.
Editör: TE Bilisim