TBMM Genel Kurulu'nda fındık ve fındık üreticilerinin sorunlarının konuşulduğu birleşimde söz alan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, herkesi şok eden bir açıklama yaptı.

"FINDIĞI ALAN DA SATAN DA AYNI FİRMA!"

Fındığı Türk halkının ürettiğini alıcısının da yabancılar olduğunu belirten CHP'li Adıgüzel, "Çok ilginç satıcısı da yine alıcısı olan bir İtalyan firma. Yani bu İtalyan firma hem alıcı, hem satıcı durumunda. AK Parti Hükümeti bu firmaya sadece ihracaat değil, ithalat yetkisi de verdi. 13 liraya mal edilen bir ürünü, 12 liraya bu üreticiye satmak zorunda bırakıyorsunuz ve aynı üretici, aynı ilde dikkatinizi çekiyorum, aynı ilde bir markette rafta bunu 60 liraya görüyor" diye konuştu. 

"FINDIK ORADA 55 AVRO!, BU BİR KIYIMDIR, CİNAYETTİR!"

Adıgüzel'in beraberinde getirdiği ve Meclis kürsüsünden tüm parlamenterlere gösterdiği bir fotoğraf ve yaptığı açıklama ise adete dudak uçuklattı. İşte o sözler:

"O üretici yine havaalanındaki free shopta bakın resmi burada var, kilosu 55 euro arkadaşlar. 12 liraya sattığı ürünü 400 lira görüyor! İnsaf! İnsafa davet ediyorum. Bu bir kıyımdır, bu bir cinayettir, bu bir Anayasal suçtur ve ihanettir. O TMO her şeyi alıyor fındığı almıyor" diyerek Anayasa'nın 45'nci maddesinin 2'nci bendini, 167 ve 171'inci maddelerini örnek gösterdi. 

Editör: TE Bilisim