Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 2020 yılı 'Fındık Taban Fiyatı'nı açıkladı. Erdoğan, "Yüzde 50 sağlam iç esasısına göre Giresun Kalite Kabuklu Fındık için Toprak Mahsülleri Ofisi'mizin kilogram alış fiyatı 22,5 Lira'dır. Levant Kalite Kabuklu Fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 Lira'dır" ifadelerini kullandı.

"ENGİNYURT 24 TL'NİN ALTINDA OLMAMALI" DEMİŞTİ

Özellike fındık ve fındık üreticileri konusunda sık sık sert çıkışlarda bulunan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi rekolte konusunda çok sert bir uslüpla eleştirmiş, fındık üreticisine ihanet etmekle suçlamıştı. Bir süre önce de TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP'li Enginyurt, son 1 aydır fındıkta FETÖ'cü oyunlar oynandığını ileri sürmüş, "Biz Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bu sene fındık için 24 TL'nin altında olmamak kaydıyla fiyat talep ettik" şeklinde konuşmuştu.   

CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI ÇARK ETTİRDİ

Fındık fiyatlarının 24 TL'nin altında olmaması gerektiğini dile getiren Enginyurt, fiyatlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 TL. olarak açıklanınca bu kez, "Sayın Cumhurbaşkanımız fındık fiyatlarını açıkladı. Milletin adamı Cumhurbaşkanı'mıza üreticilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

"BİRİLERİ YİNE BOŞ KONUŞUYOR" DEMİŞTİ

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı bir başka açıklamasında da, "Birileri fındık fiyatları üzerinden yine boş boş konuşuyor. Neymiş efendim! 20 veya 21 olmalıymış. İşinize bakın, biz sizi tanıyor ve tanıtmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan fındığımıza gereken değeri verecektir. Hevesleriniz ve kötü niyetiniz son bulacaktır" ifadelerini kullanmış, bu açıklama siyasi kulislerde geçtiğimiz hafta sonu Ordu'ya gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin "Fındık fiyatının 21 TL'nin üstünde olmasını bekliyoruz" açıklamasına atıf olarak değerlendirilmişti.

Editör: TE Bilisim