Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 27'nci Dönem Ordu Milletvekili Adayı Seyit Torun, Karadeniz Bölgesi ve Ordu'da fındıkla ilgili hazırlık yapan tek partinin CHP olduğunu söyledi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Torun, halkın da artık CHP'nin vaatlerini çok ciddiye almaya başladığını belirterek "Halk kararını vermiş" diye konuştu.

"HALK KARAR VERMİŞ"

Fındık konusunda olduğu gibi Türkiye ile ilgili en hazır partinin CHP olduğunu vurgulayan Torun, "Sahaya çıktığımızda da görüyoruz ki, bu konuda en hazır parti bizim. Bütün arkadaşlarımız sahada. Vatandaşların ilgisi her zamanki seçimlerden çok çok daha fazla. Bu benim yerel yönetim seçimlerimle birlikte 8'inci seçimim. Gerçekten çok büyük bir ilgi ve alaka var. Herkes artık bu Hükümet'in yönetemediğini, sorunlarının büyüdüğünü ve çözüm beklediğini, bir an önce çözüm bulma aşamasında daha fazla çalışmamız gerektiğini söylüyorlar. Görüyorum ki, halk karar vermiş. 24 Haziran'da sandığa gidecek ve bu Hükümet'i görevden alacak" diye konuştu. 

"FINDIĞIN HAZIRLIĞINI YAPMIŞ TEK PARTİ BİZİZ"

En çok talep edilen konunun fındık olduğunu dile getiren Torun, "İnsanlar fındıkta çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Yıllardır da malesef ürününün değerini alamıyor. Bu yıl da belirsizlik var. Belki iki ay sonra bahçelere gireceğiz ama hala bir söylem yok. Doğrudan gelir desteğini verince sanki fındığa olan  sorumluluğunu yerine getirmiş gibi düşünüyor bu Hükümet ve ilerisi için de bir programı, planı yok. O yüzden fındık üretici fındığın geleceği ile ilgili de neler olacağını soruyor, biz de kendilerine ifade ediyoruz. Fındık önemli bir ihracat geliri ve bölgemiz için de geçim kaynağı. Bunun artık belirsizliğe bırakmadan, 5 yıllık, 10 yıllık bir planlama yaparak hem kalitesini yükseltmek ve bir fiyat garantisi sağlamak zorundayız. Her sene fındık diye konuşmayalım diye bunun tek hazırlığını yapmış tek parti biziz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim