Fındık üreticileri tarafından 2018 fındığı için sezon başından itibaren Toprak Mahsülleri Ofisi'nden (TMO) beklenen açıklamanın neden yapılmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, "Fındık bizim o zamanki pazarlık fiyatlarımızın üzerinde şu anda. Bu saatten sonra da ben girmesi taraftarı değilim" dedi.

TMO'YLA FİYAT PAZARLIĞI YAPMIŞ!

Ordu'dan yayın yapan Tv52'de katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin neden fiyat açıklamadığını anlattı. Bunun altında ABD'nin Türkiye'ye karşı oynadığı dolar oyunlarının da olduğunu belirten Yediyıldız, TMO'yla yaptığı pazarlığı da anlattı.

YEDİYILDIZ'IN FINDIĞI BİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI:
"LAGAVİT Mİ DİYORLAR, ONA BİŞEY DİYORLAR"

Türk fındığının kalite açısından Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrıldığını bilmeyen AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü'yle fındık fiyatı pazarlığı yaptığını anlattı. İşte o açıklamalar:

"Ben biraz ucuz düşündüm, hatta anlaştık da bu noktada TMO'yla. Şöyle bir şey, ben Giresun fındığının 13, bizim bu arka bölge, çakıldak fındık dediğimiz fındığın, lagavit mi diyorlar, ona bişey diyorlar. O fındığın da 12,30 liradan fiyat verirseniz bizim için yeterlidir diye ben anlaştım yani. O noktaya geldik. Hatta tamam dedik, böyle bir şey yapsın Sayın Bakan. Böyle bir açıklama yapsın. Bize yeter, biz gerisini arazide şey yaparız, konuşuruz falan dedik. Ama Sayın Bakanım o anda araya birşeyler girdi. Yani ya dolar çok pik yaptı. Ya işte bilmem bişey oldu. Bu açıklamaları bir türlü yapma fırsatını bulamadı. Bunu açık yüreklilikle söyleyeyim. Konuştuk, anlaştık. Biz de o akşam çıktık dedik ki, Sayın Bakanımız Cuma günü böyle bir açıklama yapacaktır veya yarın böyle bir açıklama yapacaktık falan diye şeyler söyledik, ama maalesef olmadı."

TMO FINDIK FİYATINI NEDEN AÇIKLAMADI?

Yediyıldız, yaptığı açıklamaların satır aralarında milyonlarca fındık üreticisinin beklediği fındık fiyatının TMO tarafından neden açıklanmadığını da anlattı. TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'nun "Biz fındığa fiyat verirsek fındığın önünü keseriz" dediğini aktaran Yediyıldız, o görüşmeyi de şu sözlerle açıkladı: 

"Yani biz geçen sene 10.30 lira fiyat verdik. Fındık 8 liradan, 7 liradan gitti, 9 liradan gitti. Biz bu sene 15-16 lira dememiz lazım ki, fındık 12 buçuk, 13 liradan gitsin. Onu da diyemeyeceğimize göre; çünkü alması gerekir."

YEDİYILDIZ: "TMO'NUN GİRMESİNE GERİK DUYMUYORUM" 

Açıklamalarına, "Fındık bizim o zamanki pazarlık fiyatlarımızın üzerinde şu anda" diyerek devam eden Yediyıldız, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin fındık almasından yana olmadığını da şu sözleriyle ifade etti: 

"Bu saatten sonra da ben girmesi taraftarı değilim. Çünkü fındık bu hafta biraz düştü, ama okullar açılacağı için tüccar fiyatı düşürdü biraz, ama önümüzdeki hafta fındık 14 TL'nin üzerine çıkacaktır. Ben öyle inanıyorum. Ondan sonra TMO fındık almaya kalkarsa o fiyatları frenleyecektir. Biraz da fındığın spekülasyonunu biz yapıyoruz. Yok falanca şöyle dedi, filanca böyle dedi, falanca aldı, filanca almadı derken fındıkla fazla oynuyoruz. Onun için her oynananın neticesinde fındığa bir fiyat biçiliyor. Biraz kendi haline bıraksak fındık 14 ve üzeri olacaktır, ben ona inanıyorum. TMO'nun da hiç girmesine gerek duymuyorum."

Editör: TE Bilisim