ORDU - Kurulduğu günden itibaren Büyük Birlik Partisi'nin içerisinde yer alan, Genel Başkan Yardımcılığı, MKYK Üyeliği yapan ve son yerel seçimlerde de BBP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Metin Göndoğdu, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde ortak Çatı Aday'ı destekleyen partisinin aksine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyince Büyük Birlik Partisi Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Bu süreçte tavrını yine değiştirmeyen Gündoğdu, en sonunda Büyük Birlik Partisi'nden ihraç edilince zehir zemberek açıklamalarda bulundu. 

"22 YILLIK BÜYÜR BİRLİK SERÜVENİ BİTTİ"

BBP eski Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Metin Gündoğdu, partisinin ihraç kararından sonra çok konuşulacak açıklamalara imza attı. "22 ylllık Büyük Birlik serüvenimiz bitmiş oldu" diyen konuştu.

"BİN DEFA İHRAÇ EDİLECEĞİMİ BİLSEM, BİN DEFA ERDOĞAN'IN YANINDA DURURUM"

Gündoğdu, partisinden ihracının sebebi olarak Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu göstererek, "Daha çok hizmet etmiş demekki Büyük Birlik Partisi'ne. Ben doğruları savunmaya çalıştım. Bu süreçte de yine doğruları söylediğime inanıyorum" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin defa ihraç edileceğimi bilsem, bin defa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dururum. Ben İngiltere'yi, Amerika'yı desteklemedim. 30 yıldır bu ülkenin siyasetine yön veren, Türkiye'nin en büyük ili olan İstanbul'u yıllarca yönetmiş olan ve daha sonra 12 yıldır bu ülkenin Başbakanlığı'nı yapan, yaptığında da neleri yaptığını bu milletin çok iyi bildiği, onun için takdir edip yüzde 52 oy verdiği birini desteklemişim. Ben yanlış bir yerde durmadım. Durmadığıma inanıyorum. Bugün Büyük Birlik Partisi, oportanist ve militarist bir yapıyla beni partiden ihraç etmiş oldu. Partiyi batırmaya devam ediyorlar, hatta kapatmaya doğru götürüyorlar Büyük Birlik Partisi'ni.

"MHP'NİN KAPISINI ÇALACAK, YAZICIOĞLU'NA İHANET OLMAYACAK MI?" 

Çünkü önümüzdeki süreçte, Büyük Birlik Partisi milletvekilliği sürecinde Meclis'e girmek için MHP'nin kapısını çalacak. MHP'nin yanında duracak, MHP'yle birleşecek. Bu, şu olmayacak mı yani? Muhsin Yazıcıoğlu'na ihanet olmayacak mı bu? Muhsin Yazıcıoğlu hayattayken, yaşıyorken MHP'yle birleşmemiş, şimdi MHP ile birleşmek menfaat uğruna olmamış mı olacak? Onun için arkadaşlarımız bunu önümüzdeki süreçte bunu daha iyi değerlendirecek. Ben bu süreçten sonra Büyük Birlik Partisi'nde bir ayrışmanın olacağına inanıyorum. Gerçek milliyetçiler biraz daha farklı duracak ve önümüzdeki günlerde kendi tavırlarını belirleyeceklerine inanıyorum. 

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZÜNDEN PARTİMDEN ATILMAK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Mevcut Sayın Cumhurbaşkanımızın da ne yaptığını, ne yapacağını da hep beraber göreceğiz. Beni üzdü. Niye üzdü, şunun için üzdü. 22 yılımı verdiğim, yani çocuğum gibi büyüttüğüm, varımı yoğumu oraya harcadığım bir hareket. Biz oradan para almıyoruz, pul almıyoruz. Cebimizdekilerle hizmet ediyorduk. Buradan beni ihraç ettiler ama ihraç edilme sebebim, Sayın Cumhurbaşkanımızı desteklemem olduğu için gururluyum. Çünkü bu millet yüzde 52 oy vermiştir. Milletin ilk defa kendi oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzünden partimden atılmak benim için bir şereftir."  

"BBP'NİN MKYK LİSTESİNDEN İSMİ SİLİNDİ"

Bu arada Büyük Birlik Partisi resmi internet sitesinde yer alan Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinden de Metin Gündoğdu'nun ismine yer vermedi.
Editör: TE Bilisim