İSTANBUL - İşte İçişleri eski Bakanı ve Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in zehir zemberek açıklamaları:
"KCK BU DEVLETİ TEHDİT ETTİ"

"Yine bir Ramazan ayı. Bundan 3 yıl önce, 2011 yılı. Ülkede bölücü terör örgütü ve onun işbirlikçisi diğer örgütler. Onun sivil uzantıları, siyasal uzantıları. Bir ahtapot gibi bu devleti tehdit etmeye yeltenmiş, bu milleti rahatsız etme küstahlığına düşmüş hatta daha öteye gitmiş, bu devletin, bu milletin saygıdeğer Hükümet'i için 2011 yılında bu Hükümet'e diz çöktereceğiz deme küstahlığını ortaya koymuştur."

"BAŞBAKANIMIZ OLAN KİŞİYE"

"Daha da öteye gitmiş, kişiselleştirmiş, bugün de Başbakanımız olan kişiye, Başbakan'a diz çöktüreceğiz deme zehirini kusmuştur. Dönem o dönemdi, 2011 yılı. KCK denen yapı, şehirlere inmişti. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana'nın ötesi. Her yer, yurtdışı bağlantılarıyla birlikte bir ahtapot gibi bu ülkeyi sarma durumuna gelmişti. Bunun somut örneği, 2011 seçimleri öncesi Ilgaz Dağı'nda Sayın Başbakan'ı ve beraberindekileri korumak üzere görev yapan değerli emniyet mensubu arkadaşlarımızdan bir ekibin pusuya düşürülerek, birilerini şehit, birilerinin yaralı, gazi olarak kurtulma hadisesiydi. Yer Ilgaz Dağı'ydı. Ve teveccüh gösterildi, takdir edildi. Bir talebim olmamıştı. İçişleri Bakanı olarak 6 Temmuz'da kurulan Hükümet'te görev almıştım. Ülkenin bu sıkıntılı ve sancılı durumunda doğal olarak ve Bakan olarak, ve bakanlık olarak bugün bir kısmı içeride bulunan değerli arkadaşlarımız ve yüzlercesiyle, birlercesiyle, onbinlercesiyle. Jandarmasıyla, silahlı kuvvetler mensuplarıyla birlikte bir iç güvenlik çalışmasını yapmak durumundaydık."

"KCK OPERASYONLARINI BAŞLATMAK DURUMUNDAYDIK"

"Alanda eli silahlı saldırganlarla mücadele ederken kırsalda ve kentte, diğer taraftan yeraltı örgütlenmesi olan örgütleri, bütün delilleri tespit edilmiş dosyalarıyla birlikte yargıya çıkartmak durumundaydık. Yani KCK Operasyonları denilen adli KCK olaylarını başlatmak durumundaydık Ağustos 2011 tarihinde. Ben, zamanında o günde Sayın Başbakanımızla konuyu görüşüp değerlendirdiğimizde, kendilerinin şu son derece insani olduğunu kabul etmek durumunda olduğumuz ve benim de o gün için insani bulduğum bir yaklaşımını paylaşmıştık. Bu ay Ramazan ayıdır, bu ay haram ayıdır demişti. Bunu ikili görüşmemizde dinlemiştim. Ülkeyi bölmek isteyen teşkilata, örgüte ve örgütlere karşı Ramazan ayı, haram ayıdır, adli operasyon yapılmaz yaklaşımı birazcık garip gelse de, ben bunu kendi aklımda ve gönlümde makulleştirmeye çalışmıştım ve kimseyle de paylaşmamıştır. Ancak aynı Sayın Başbakanımız aynı Ramazan ayı içerisinde, yani 3 sene önceki Ramazan ayı içerisinde bu düşüncesini ve hissiyatını, hatırlarsınız, hatırlayacaksınız. Haram aylar, operasyon yapılmaz diyerek kamuoyumuzla, aziz milletimizle de paylaşmıştı."

"İMAMI ÖLDÜREN, BEBEĞİ KATLEDEN DİNSİZ İMANSIZ, ABDESTSİZ VE AHLAKSIZ KCK VE PKK"

"Şimdi bu ülkeyi bölmek isteyen ve bunun için binlerce insanımızın kanına giren, tabiatı yok eden, imamı öldüren, bebeği katleden hatta Hakkari'de hayvanları terörde kullanıp onların ölümüne neden olan, insafsız, vicdansız, hatta dinsiz imansız, abdestsiz ve ahlaksız, oruç tutmadan iftar yapan, abdest almadan namaz kılan, sahte Cuma namazları çadır namazları kılma tiyatral programlarını gündeme koyan KCK, PKK, DHKPC operasyonları için 2011 yılının Ramazan ayı haram ayı olarak kabul ediliyor ki, bu da İslami bir gerçek değil, İslam öncesi cahiliye döneminin bir gerçeğiydi. Ama neticede insanoğlunun bir gerçeği idi. Bugün de bilgi olarak varolan bir gerçektir ki, Ramazan ayı da haram aylardan değil oradaki bilgi yanlışlığını da bir tarafa bırakıyorum. 2011'de KCK'ya, PKK'ya, DHKPC'ye haram ayı diyen anlayış ki, o gün saygı duyduk ve biz 1 Eylül'den itibaren adli KCK operasyonlarını başlattık." 

"BEN FERT OLARAK AÇIKLANMASINI İSTİYORUM"

"Bugün bu Ramazan'da ne oluyor da, neden oluyor da, bayrama 1 hafta kala Ramazan'ı Şerif'in son 10 gününde, 9 gününde Hadis-i Şerif'e göre büyük ihtimalle Kadir gecelerinden bir gecenin ağırlıklı olarak varolduğu günlerden veya gecelerden birinde, acaba bu gece Kadir Gecesi'dir, kıymetli gecedir anlayışıyla bu gece, daha önce PKK'ya, hırsıza, yolsuza göz açtırmayan, aman vermeyen, bu devletin varlığını, bu milletin birliğini bu vatanın bölünmezliğini korumak için, şehadet şerbetini içmekte gözünü kırpmayan, kahraman vefakar, cefakar kardeşlerime benim onurla görev yaptığım o insanlara yönelik, bu acelecilik, bu Ramazan uygulaması, PKK'ya, KCK'ya reva görülmeyen uygulamadaki acüllüğün ne olduğunun ben fert olarak açıklanmasını istiyorum. Müsade edilirse bu aziz milletimize de bu açıklansın lütfen."
Editör: TE Bilisim