İSTANBUL - Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman ve Hayrettin Bektaş'ın özel haberine göre, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında polislerin sorgulamasının önlenmeye çalıştığı iddiasıyla 4 milletvekili hakkında "örgüt" suçundan soruşturma açıldığı ileri sürüldü. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre soruşturma açılan milletvekilleri arasında İçişleri eski Bakanı ve Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin de bulunuyor. Hakan Şükür, İdris Bal, Mahmut Tanal ve İdris Naim Şahin'in 'örgütlü' olarak adliyede kargaşa çıkarıp, adli makamlara sevk edilen polislerin sorgulanmasını engellemeye çalıştığı iddia ediliyor.  

"ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI ÖNÜNDE POLİS YAKINLARINA DESTEK VERMİŞTİ"

İçişleri eski Bakanı ve Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, 22 Temmuz operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen polis yakınlarını Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde ziyaret etmiş, polis yakınlarıyla iftar yapmıştı. 

"SON SÖZ TBMM'NİN OLACAK"

Soruşturma kapsamında milletvekillerinin yargılanmaları talep edilen milletvekilleriyle ilgili son karar TBMM'nin olacak. Hazırlanacak olan fezleke, TBMM tarafından kabul edilirse, 4 milletvekiline yargı yolu açılacak. 

Kaynak: Nazif Karaman/Hayrettin Bektaş-Sabah Gazetesi
(http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/08/02/adliye-sovuna-orgut-sorusturmasi
Editör: TE Bilisim