ORDU - Ak Parti Ordu eski Milletvekili ve Enerji Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak tanıtıldığı toplantıda, yakın kurmaylarının da bulunduğu üçüncü sırada yer alması, akıllara yeniden siyasete mi dönüyor sorusunu getirdi. 

22. Dönem Ordu Milletvekilliği yapan ve 58, 59 ve 60. Hükümetlerde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Dr.Mehmet Hilmi Güler, bakanlığı döneminde oldukça başarılı işlere imza atmıştı. Ancak Güler, Başbakan Erdoğan'ın tasarrufuyla bakanlık koltuğundan alınmış, 2009 yılı Mayıs ayı başında da bakanlık koltuğunu Taner Yıldız'a devretmişti. Eski Bakan Güler, uzun bir aradan sonra son olarak Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde görüntülendi. Hem de Başbakan Erdoğan'ın çok yakın kurmaylarının yer aldığı üçüncü sırada görüntülenen Dr.Mehmet Hilmi Güler'in Başbakan'a olan yakınlığı, kendisine yeniden aktif siyaset kapılarını açacak mı, bunun cevabı, önümüzdeki genel seçimlerde belli olacak.  

DR.MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan'dır. ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitede tamamladı.

ODTÜ ve ADMMA Makine Mühendisliği Bölümü'nde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Türk Uçak Sanayii'nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. Ak Parti Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Ordu Milletvekili. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. 

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Güler, evli ve 2 çocuk babası.
Editör: TE Bilisim