ANKARA - İş kazalarının 21. yüzyılda hala can almasının, çalışma hayatı standartları açısından uygulamada hedeflenen amaçlara ulaşılamadığını gösterdiğini ifade eden Türkoğlu, denetimlerin insan hayatı açısından önemine işaret etti. Türkoğlu, 2013 yılında asansör denetimlerine ilişkin TBMM'ye Meclis Araştırma açılması için önerge verdiklerini, bu önergenin iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla gündeme alınmadığını söyledi. 

"BU İHMALLER AKP DÖNEMİNDE SIRADAN"
 
AK Parti iktidarının denetim ve teftişten hoşlanmadığını, buna ilişkin mekanizmaları etkisiz hale getirdiğini ileri süren Türkoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu ihmaller ve ihanetler maalesef AKP döneminde çok sık gördüğümüz ve sıradanlaşmış olaylar haline gelmiştir. AKP'nin hukuk tanımaz denetimden kaçan anlayışı yanı başımızda Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki inşaatta da devam etmektedir. İnşaatının durdurulması için İdare Mahkemesi kararı verilen yeni başbakanlık binasının inşaat ruhsatı var mıdır? İnşaatın kontrolü nasıl yapılmaktadır? İş güvenliği açısından denetim yapılmakta mıdır? Bugüne kadar o inşatta yaralanmalı ya da ölümlü iş kazası olmuş mudur?" 

"İNŞAATIN SAHİBİ CUMHURBAŞKANI'NIN OKUL ARKADAŞI"

Kazanın meydana geldiği inşaatın sahibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okul arkadaşı olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Türkoğlu, "Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye bu kadar yakın olan bir firmanın denetlenmesi ne kadar mümkün olur, bunu takdirlerinize sunuyorum" dedi. 

Türkoğlu, benzer ihmallerin bina yalıtım malzemeleri ve buna ilişkin işlemlerde de yaşandığını ileri sürerek, benzer faciaların yaşanabileceğini, süratle önlem alınması gerektiğini vurguladı. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türkoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HSYK seçimleri öncesinde hakimlerin ve savcıların maaşlarına zam yapılacağı yönünde açıklama yaptığının ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Bu etik dışı bir davranış değil, hiç ahlaki değil. İktidar partisi HSYK seçimleri ile direkt ilgilenmektedir" karşılığını verdi. 
Editör: TE Bilisim