ALMANYA - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin gerçek fotoğrafının Avrupa'da görülebilmesi için burada yaşayan Türkiye vatandaşlarına büyük sorumluluklar, Türkiye aleyhindeki karalama kampanyalarının boşa çıkarılması için vazifeler düştüğünü belirterek, "Biz istiyoruz ki Avrupa, Türkiye'yi gerçek fotoğraf üzerinden okusun. Biz istiyoruz ki Avrupa, Türkiye üzerine değerlendirme yaparken, yanlı medyanın, kışkırtıcı siyasetin, çıkar çevrelerinin, ideolojinin etkisinde kalmasın, hakkaniyetle değerlendirmeler yapsın. Biz istiyoruz ki Avrupa, Türkiye'ye bakarken, sadece elitleri, sadece belli kesimleri, belli zümreleri değil, 77 milyonun tamamını görebilsin" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'SİZ AVRUPA EKSİKTİR"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinden vazgeçmeden, reformları yapmaya, Avrupa değerlerini Türkiye'ye taşımaya devam edeceklerini yineleyen Erdoğan, "Türkiye'siz Avrupa eksiktir. Avrupa içindeki 6 milyona ulaşan Türk varlığı, birçok Avrupa Birliği ülkesinin nüfusundan daha çoktur. Bugüne kadar Avrupa'ya katkı verdik, emeğimizle alın terimizle fikirlerimizle değerlerimizle katkı verdik, daha da çok katkı sunmaya devam edeceğiz. Avrupa içinde yükselen ırkçılığın, vicdanları yaralayan ırkçı cinayetlerin, nefretin, ayrımcılığın panzehiri inanın Türkiye olacaktır. Doğu ile Batı'nın kucaklaşmasının kilidi, medeniyetlerin buluşmasının zemini Türkiye olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Türkiye'nin evrensel değerlerinin, Avrupa değerlerinin güçlenmesine en büyük katkıyı sağlayacağına işaret ederek, başta İslamofobi, antisemitizm olmak üzere, nefret suçlarıyla mücadelede Türkiye'nin örnek teşkil edeceğini söyledi. Türkiye'nin siyasetiyle ekonomisiyle insanıyla misyonuyla değerleriyle Avrupa’nın bir parçası olduğunu, Avrupa'nın ve özellikle de Avrupalı siyasetçilerin bunu artık görmeleri, kabullenmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Avrupa siyasetinin sorunları, Türkiye kullanılarak değil, Türkiye ile çözülür" dedi.
Editör: TE Bilisim