AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere seçimlerde eş-dostla gelmeyin uyarısı yaptı. 

"AYNI BAŞARIYI İSTEDİ"

2019 Mart seçimlerinin kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinden milletimizin teveccühüne mazhar olarak başarıyla çıktık. Mahalli İdareler Seçimleri'nde de hem oy oranı, hem belediye başkanlığı sayısı bakımından benzer bir başarıyı, hatta daha iyisini elde etmemiz gerekiyor" diye konuştu.  

"EŞ-DOST, AKRABA UYARISI YAPTI"

Yerel seçimlerde elde edecekleri başarıyla Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'te o derece rahat olacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019 Mart'ı için kendimize en doğru, en sağlıklı yol haritasını belirleyeceğiz" dediği açıklamalarında partililere özellikle eş-dost ve akraba uyarısında da bulundu. İşte o açıklamalar:  

"Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Yani kimse bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur diye bize aday teklifiyle gelmesin. Yani bunu özellikle burada ifade ediyorum, ondan sonra yani tersyüz edilirse de kusura bakmasınlar. Burada ehliyet ve liyakat esastır ve buna göre de adımlarımızı atmakta da bizler kararlıyız ve bütün prensiplerin üstünde bu prensip vardır. Bunun için sizlerden partimize, şehirlerimize ve ülkemize en iyi katkıyı sağlayacak bir yaklaşım içinde olmanızı bekliyorum." 

"GURUR KİBİR ABİDESİ İNSANLARI BİZE GETİRMEYİN"

"Bize ehli tevazu, yani tevazu ehli isimler lütfen getirin. Öyle halkına tepeden bakacak adamları bize getirmeyin. Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Hem işini iyi bilecek, hem çalışacak, hem de bu davayı iyi hazmetmiş olanları bize getirin. Hiç ilgisi alakası olmayan, ama işte seçime gidiyoruz. Bu vesileyle onu da buradan aday yapalım. Hayır yok öyle bir şey. Emeği olacak, emeği olacak. Şehirlere ve ülkemize en iyi hizmetleri getirecek isimlerle seçimlere girdiğimizde bundan milletimizle birlikte partimiz ve bizler de kazançlı çıkarız. Yani adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil, adayın da bir karşılığı olacak. O da prim yapacak, partini de gücünü arkasına alacak."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE BULAŞMAMIŞ OLACAK" 

"Başarıları ve hizmetleriyle milletimizin gönlünde yer eden arkadaşlarımızla zaten devam edeceğiz. Bunun yanında FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması, milletimizin değerleriyle çatışmaması, birikimi ve projeleriyle hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti'nin kapıları herkese açıktır." 

"GİDİP KENDİMİZ ARAYIP BULACAĞIZ"

"Hatta bu vasıflara sahip isimleri partimize gelmelerini beklemeden, gidip kendimiz arayıp bulacağız. AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde adaylarımızı çıkartacak, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Partimizin saflarına katılan her adayı kendimiz ve ülkemiz için bir kazanç olarak görürüz. Sizlerin bu sürece katkı ve destek vermeniz çok önemlidir, ama bu benim akrabamdır, bu benim yakınımdır, bu bizim STK'dandır. Arkadaşlar yok, işin ehli mi, değil mi? İşin ehli olur, beraber yıllarca aynı STK'da hizmet vermiş olabilirsiniz o ayrı bir konu, ama böyle bir ehliyeti, liyakati yok. Neymiş STK, yok olmaz öyle. Tuttuğunu koparacak, ehli tevavu olacak ve hakikaten bu arkadaşla biz burada Allah'ın izniyle seçimi alırız diyebileceğiz. Böyle yürüyeceğiz."

Editör: TE Bilisim