AĞRI - Başbakan Erdoğan'ın hedefinde HDP CHP ve MHP vardı. Terör örgütü PKK'nın Doğubeyazıt'ta 6 kişiyi kaçırdığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Arkadan da tehdite başladılar" diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satır araları...

"BDP KİRLİ SİYASETE BAŞVURDU, TEHDİTLERLE OY ALMA YOLUNA GİTTİ"

"BDP kirli siyasete başvurmuştur. Ağrı'da sadece sandıklar 1 kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda daha sayılmadan hile ve şaibe ortaya çıktı. İl Seçim Kurulu tarafından da seçimler iptal edildi. İkinci kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi. İlk sandıklarda manzara görüldü ve tekrarı kararı alındı. Sonro BDP adeta meydanı terörize etti. Bunları 30 Mart akşamı yaşadık mı? Yaşadık. Bu zihniyetin demokrasiye inancı yok, sandığa inancı yok. Bu zihniyetin düşünce özgürlüğüne saygısı yok çünkü bunlar bugüne kadar tehditlerle oy almanın yoluna gittiler." 

"TEHDİTLERLE BİR YERE VARILMAZ"

"Daha yeni, şurada Doğubeyazıt'ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Açık net konuşuyorum, kaçırdılar ve burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan bir işletme. Arkadan da tehdite başladılar ve kendisine Bitlis'teki seçimler için o ilçeye gitmemesi yolunda tehdit yağdırmaya başladılar. Pazar günü orada da seçim var. Bu tehditlerle bir yere varılmaz. İkide bir partinin adını değiştirirsin, başka bir işe de yaramazsın. BDP'li belediyelerin şimdi HDP oldu iki parti oldular. Allah aşkına söyleyin, şurada Doğubeyazıt'ta bizim hizmetimizin dışında onların hizmeti var mı? Bunu görmüyor musunuz? Marifet iltifata tabidir. Siyaset yalanla yapılmaz, sifayest iftirayla yapılmaz, siyaset her yolu meşru görerek, mübah görerek yapılmaz. Siyaset ilkelere belli sınırlar dahilinde, belli politikalarla, ilkelerle, dürüstçe yapılır."

"MESELE SIRRI SAKIK MESELESİ DEĞİL"

"Ağrı'da yönetime gelseler, ne tür çirkinliker yapacaklarını da ben sizlerin takdirine bırakıyorum. Bakın bunlar yalana doymak bilmiyorlar. Ne diyorlar? 30 Mart'tan sonra Ağrı'ya 15 bin polis gönderildi diyorlar. Nerede bunlar? Hepsi A'dan Z'ye yalan. 30 Mart'tan sonra Ağrı'da 2 bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik, hem yalan. Mesele, Sırrı Sakık meselesi değil. Sırrı Sakık fanidir. Bugün vardır, yarın yoktur. Mesele, mensubu olduğu zihniyettir. Biz o zihniyete bakalım. Tayyip Erdoğan da fanidir ama biz birşey söylüyoruz her zaman. Baki olan hedefler için fanilere lütfen kanmayın diyoruz. Bu çok önemli." 

"HANIMLARI EVLERE KİLİTLİYORLAR"

"Bizim baki olan hedefimiz nedir? Ağrı iline hangi anlayış hizmet verebilir? Doğubeyazıt'a bak yanında. Örnek. Afedersin pislikten geçilmiyor. Belediyecilik diye bir anlayış yok ama hala Doğubeyazıt'ta BDP var. Niye? Tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar çünkü biliyorlar ki, hanım kardeşlerim sandığa giderse o sandıktan Ak Parti çıkacak. Hanım kardeşlerim artık bu tür engelleri aşacaktır. Unutmayın, Kale içerden fethedilir." 

"O ÇATI 30 MART'TA UÇTU"
  
"Siz bizim ablalarımızsınız. Pensilvanya'nın da ablaları var. Bu ablalar şiemdi biliyorsunuz kimlerle şimdi ortak çalışıyorlar. CHP'ye bakıyorsunuz yerinde sayıyor. Pensilvanya ile işbirliği yaptı şimdi bunun faturasını ödüyor. kendi aralarında bunun tartışmasını yapıyor. MHP'ye bakıyorsunuz Genel Başkan Ak Parti karşısında sekizinci seçimini kaybetti, hala orada oturmaya devam ediyor. Bu arada emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş? Çatı kuruyorlarmış ve bir çatı kurarak da bir Cumhurbaşkanı seçecekmlermiş ve bu çatı Cumhurbaşkanı olacakmış. O çatı 30 Mart'ta uçtu gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok. 

"İSMİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, Haziran ayı içinde inşallah Mayıs diye planlamıştık. İnşallah Haziran ayı içerisinde adayımızı açıklayacağız. İnşallah istişarelerimizi yapıyoruz, inşallah ardından ismimizi adayımızı açıklayacağız."

"KAÇIRILAN 6 TAŞERONU DA TESLİM ETMESİ GEREKİYOR"

Diyarbakır'da yavruları kaçırılan anneler, babalar bakın günlerdir oturma eylemi yapıyor. 134 tane yavru, dağa kaçırıldı. Kimler kaçırdı bunları? Kimlerin kaçırdığını biliyorsunuz değil mi? Ben dün Grup konuşmamda söyledim ve BDP'ye HDP'ye seslendim. BSu çocukları siz alıp geleceksiniz dedim. Niye? Çünkü onlar bu adresleri iyi biliyor ve kimin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Getirmemeleri halinde, teslim etmeleleri halinde biz de iktidar olarak B planımızı, C planımızı uygulamaya koyacağız. İşte burada, Doğubeyazıt'ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Kaçıranlar kim? Onlar da belli. Bölücü terör örgütü. Siyasi görüntüsü açık konuşuyorum, parlamentoda BDP, HDP. Niye? Zaman zaman gidip alıp geliyorlar ya, nasıl gidip alıp geliyorsunuz? İşbirliği içindesiniz de onun için. Bizler kimin ne yaptığını biliyoruz. Şu anda 6 tane kaçırılan taşeronu onların alıp gelip teslim etmesi gerekiyor."

"MAFYA MI? TERÖR MÜ? EŞKİYA MI? NE DERSEN VAR..."

"Neymiş? Devlete veriyor, bize de vergi verecek. Lafa bak ya? Sana neyin vergisini verecek? Hale bak? Bunlar nereye soksan, girer. Mafya mı, terör mü, eşkiya mı, ne dersen hepsi bunlarda var. Alın teri dökmeden, hizmet vermeden haraç istiyor haraç. Bana da vereceksin diyor. Ben arkadaşımıza söyledim, kesinlikle böyle birşeye yaklaşmayacaksın. Bu mücadele bir onu mücadelesidir. Devlet aldığı bu vergiyi nereye harcıyor? Doğubeyazıt'ın yollarına harcıyor. Hastanelerine okullarına harcıyor. Peki sen nereye harcıyorsun? Sen insanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli."

"BDP SİYASİ KÜRTÇÜLÜK, MHP SİYASİ TÜRKÇÜLÜK YAPIYOR, CHP'DE KUMSALLARI DOLAŞIYOR"

"Bu BDP, HDP bunlar siyasi kürtçülük yapıyor. Öbür taraftan MHP siyasi Türkçülük yapıyor ama biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Onun için de biz 45,5 alıyoruz. Onun için BDP falan bunlar yüzde 6'da kalıyorlar. MHP'si 13, 14, 15'te kalıyor. CHP'ye bakıyorsun o da kumsalların partisi. O da kumsallarda dolaşıyor 27-28 alıyor. Kim kucaklıyor? Biz kucaklıyoruz. Diyarbakır'da oturan anneleri, o kaçırılan yavruları için CHP'nin sesi çıkıyor mu? MHP'nin, HDP'nin sesi çıkıyor mu? Yandaş medyanın sesi çıkıyor mu? Galatasaray Lisesi'nin önünde oturanlar için çıkıyordu. Bunlar için niye çıkmıyor? Tezgah başka. Oyun başka. Onun için Pazar günü çok önemli. Allah korusun o çocukların cansız bedenleri geldiğinde, o cansız bedenleri annelerden kaçırıp istismar vasıtası yapmayı bile çok iyi bilirler. Çocukların dirilerine sahip çıkmazlar, ölülerini de istismar ederler. Biz yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Artık akan kan, akan gözyaşı dursun diye mücadele veriyoruz. Biz Çözüm Süreci'ni kararlılıkla sürdürdük, siz de sahip çıktınız. Sabote edilmesine de müsade etmeyeceksini. Kandan, şiddetten, kaostan beslenenler bu süreci bozmak isteyecek ama inanıyorum ki sizler buna izin vermeyeceksiniz." 
Editör: TE Bilisim