Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon il kongrelerinin yanı sıra Ankara İl Kongresi, akşam saatlerinde de Kabine Toplantısı ve öncesinde Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev'i kabulü nedeniyle gelemediği Ordu'ya Ankara'dan seslendi. 

Durugöl Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu 7'nci Olağan İl Kongresi'ne canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt genelinde 72 il kongresinin tamamlandığını belirterek İstanbul İl Kongresi'yle il kongreleri sürecini tamamlayacaklarını söyledi.

"BİZİM COŞKUMUZU ÖRSELEMEK İSTEYENLER BOŞA UĞRAŞIYOR"

AK Parti'nin 11 milyonu aşkın üye sayısıyla Türkiye'nin en dinamik ve en kuşatıcı siyasi hareketi olduğunu belirten Erdoğan, "AK Parti, milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini en sağlam, en güçlü şekilde muhafaza eden siyasi partidir. Hal böyleyken kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongrelerine çamur atmasını doğrusu tebessümle karşılıyorum. FETÖ taktikleriyle önünü arkasını kırpıp kuşa çevirdikleri görüntüler üzerinden bizim şu coşkumuzu örselemek isteyenler boşuna uğraşıyor" diye konuştu.

"SEN NE YÜZSÜZSÜN TERBİYESİZ HERİF" 
"UTANMADAN SIKILMADAN CUMHURBAŞKANI'NA FATURA KESMEYE KALKIYORSUN" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bay Kemal acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır diyorsun. Sen ne yüzsüzsün? Sende yüz var mı? Sen nasıl oluyor da 5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı gönderiyorum. Sana İçişleri Bakanımı gönderiyorum seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan, sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanı'na fatura kesmeye kalkıyorsun. Senin bu yaklaşımlarınla, bu ülkede bir terörizmle mücadeleyi durdurmayacağız. Sen teröristlerle el ele, kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin. Ama biz teröristlere karşı Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde mücadelemizi sürdüreceğiz. Sen de tribünlerden seyret." ifadelerini kullandı. 

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KINAYAMAYANLAR BİZE İNSANLIKTAN BAHSEDEMEZ"

AK Parti'nin şehitlerden aldığı ilhamla gönül kazanmak için yürüdüğünü belirten Erdoğan, "İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar, bize insanlıktan bahsedemez" dedi. İşte o açıklamalar:

"Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz mezar. Hırsları için Türkiye düşmanlarına el açan müstevlilere inat vakarımızdan, onurumuzdan taviz vermedik, vermiyoruz. Bölücü örgütün yandaşlarına koltuk değnekliği yapanlara inat biz bu mücadeleyi milletimiz için, milletimizle birlikte yürüyoruz. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar, bize insanlıktan bahsedemez. Bay Kemal şu teröristlere birgün terörist de. Diyebiliyor mu? Diyemez. Niye? Onlarla ortak. Diyemez ve demeyecek, ama bak biz gümbür gümbür üzerine üzerine gidiyor ve bunları çökertiyoruz. Ve çökerteceğiz. PKK'nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez."

Erdoğan konuşmasının sonunda Durugöl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye katılan misafirleri de tek tek anons ederek ayrı ayrı teşekkür etti. Kongreye AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, konuk ve mevcut Ordu milletvekillerinin yanı sıra geçmiş dönem Ordu milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve geçmiş dönem il başkanları da katıldı. 

Editör: TE Bilisim