AK Parti'nin 14 Mayıs Seçimleri için bundan 10 gün önce AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte yaptığı Cumhur İttifakı'na katılma davetine Erbakan'dan olumsuz yanıt geldi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak müracaat edeceğini belirterek milletvekili seçimlerine de tek başlarına gireceklerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği toplantı ile açıklamalarına babası merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın 'Milli Görüş' çizgisi ve geçmişteki politikaları ile 54'üncü REFAHYOL Hükümet'ini anlatarak başladı, yollarına aynı ruhla devam edeceklerini söyledi. 

Erbakan açıklamalarının son kısmında ise şu ifadeleri kullandı:

"Yeniden Refah Partimiz, kurulduğu günden bu yana doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, yapıcı muhalefet anlaşıyla sadece eleştiren değil, aynı zamanda çözüm önerilerini, somut projelerini ortaya koyan siyaset anlayışıyla Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeyen, vakarlı duruşuyla, siyaseti ticaret olarak değil, ibadet olarak yapan kadrolarıyla çok kısa süre içerisinde milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur."

"Milletimiz yeniden Milli Görüş'ü, yeniden Yeniden Refah Partisi'ni özlemektedir, istemektedir ve biz de diyoruz ki projelerimiz hazır. İlk 100 günde bütün bakanlıklarda yapacağımız ilk 100 gün icraatlarımız, kitabımız hazır. Her zaman söylediğimiz gibi makam ve rakam için, ihale ve koltuk için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır elhamdülillah. Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı, teferruatlı, istişareler ve müzakereler sonucunda, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yine Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde de Yeniden Refah Partimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru gerçekleştiriyorum."

Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adaylığını açıkladı Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adaylığını açıkladı

10 MAYIS'TA CUMHUR İTTİFAKI'NA DAVET EDİLMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı, Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etmiş, ""Çok verimli, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim. Sayın Genel Başkan Fatih Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar ve ondan sonra kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklardır" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması için yapılan görüşmelere ilişkin "Bugüne kadar yapılan görüşmelerde sorun görünmüyor" açıklamalarını kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim