İSTANBUL - Sancaktepe İlçe Stadı'nda düzenlenen etkinliğe, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 23.Dönem Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Ordu ilçe belediye başkanları, Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, dernek başkanları  ve binlerce Ordulu katıldı. 

"HER AY İSTANBUL'UN FARKLI BİR YERİNDE OLACAĞIZ"
Programda bir konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ve yapacakları hakkında da bilgiler verdi. Seçim öncesinde verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, ayda bir kez İstanbul'da olacağını söyleyerek, "Aldığımız karar doğrultusunda, Ordu'da bulunan ilçe belediye başkanlarımızla birlikte İstanbul'da her ay farklı bir yerde biraraya geleceğiz.  İlkini Esenyurt'ta gerçekleştirdiğimiz buluşma programlarının ikincisini Sancaktepe'de yapıyoruz. 20'de 20 yapmış bir kardeşiniz olarak, bizlere verdiğiniz destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette ki bu başarının da üzerimizde büyük bir sorumluluğu var. Biz her zaman söylediğimiz gibi bu sorumluluğun bilinci ile çalışacağız. Adil ve hakkaniyetli olacağız, hizmet vurgumuzu ön planda tutacağız. Artık Ordumuz, yerel hizmetlerle genel hizmetlerin buluştuğu bir il olacak. Biz devir teslim ile bir Belediye almadık. Büyükşehir Belediyesini 1,5 aylık gibi bir süre içerisinde yapılanmasını tamamladık. Sıfır kilometre ile başladığımız bu yolculukta, artık aracımız hız almaya başladı. Bundan sonra sizlerden aldığımız güçle koşar adımlarla, yerel hizmetlerimizde Ordumuzu kalkındıracak hamlelerimizi yapacağız. Yapacaklarımızı da uzun vadede değil, kısa vadede göreceksiniz" dedi.

"VERİLEN HER SÖZÜN TEMİNATI BİZİZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendilerinin yapılacak olan yatırımlar konusunda teminat olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, "Artık Ordu'ya her hafta bir bakan, bakan yardımcısı yada müsteşar geliyor. Nerelerde ne tür hizmet yapabiliriz, bunların planlamasını ve ARGE çalışmalarını yapıyoruz. Seçim öncesinde Büyükşehir Belediyesi olarak sadece benim değil, 19 ilçe belediye başkanımın da verdiği sözlerin yerine nasıl geldiğini hep birlikte göreceğiz. Verilen her sözün teminatının biz olduğunu, sayın Başbakanımız olduğunu bilmenizi istiyorum. Verdiğimiz sözün arkasındayız, inşallah sonunda da yaşanabilir bir vizyon şehri hep birlikte ortaya çıkaracağız. Bizlerin en büyük sorunu bir araya gelememek, birarada olamamak ve dağınık olmamızdı. Bu dağınıklığı Ordu Büyükşehir olarak bizler biraraya getireceğiz. Artık bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi bütün ve büyük olacağız. O büyüklüğümüzü de Ordumuza hizmet olarak sunacağız. Biz sizlerle var olduk. Sizler bizlere destek oldunuz. Bizde ilçe belediye başkanlarımızla en üst seviyede sizlerin hizmetinde olacağız" ifadesini kullandı.

Yıl sonu itibarı ile Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılacağını, artık ulaşım ve yol sorununun kalmayacağına vurgu yapan Başkan Yılmaz, "İkinci yıldan itibaren Ordumuzun tamamındaki grup yolları, ilçe yolları, mahalle yollarının tamamını hizmete açacağımızı söylemiştik. Sıcak asfaltla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki haftadan itibaren ihalesini yapıyoruz. 750 km. sıcak asfalt ihalesi yaparak, Ordu Büyükşehir olarak bir rekora imza atıyoruz. 2 yıl sonra yol sorunu çözülmüş, 1 yıl sonra su sorunu çözülmüş, üniversitesi ile, havalimanı ile, iç bağlantı yolları ile yaşanabilir vizyon bir Büyükşehir Ordu inşallah sizlerin hizmetinde olacak. Ve her bir hemşerimiz yaz mevsimi geldiğinde diyecek ki, benim memleketim güzel Ordumuz, yaşanabilir bir vizyon il olacak" şeklinde konuştu.

"ORDUSPOR'A DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"
Milletvekilliği görevini sürdürdüğü dönemde de Orduspor'a her zaman destek verdiğini  hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, "Ordumuzun markası Ordusporumuz kongresini yaptı. Buradan başkanına ve yeni yönetim Kuruluna başarılar diliyorum. Mor beyaz renklerin her daim destekçisi olmuş bir siyasetçi idim. Bundan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ordusporumuzu layık olduğu Süper Lig'e çıkaracak desteği vereceğimizi ve Ordusporumuzu Süper Lig'de oynayan bir takım olarak görmek istediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. İnşallah yeni yönetim kurulumuz Orduluların beklediği şekliyle, Ordusporumuzu Süper Lig'e çıkarırlar" açıklamasını yaptı.

Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Enver Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaman su gibi geçiyor. Bu kısa hayatta önemli olan bizler için bir hoş sada bırakabilmek. Yunus Emre bir sözünde ne diyor? 'Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz.'  Bu küçücük dünyada hizmet için bize bu görevi layık gören başta yaradanımıza, sonra ise saygıdeğer hemşerilerime canı gönülden sevgilerimi sunuyorum. Değerli büyüğüm, abim, kardeşim, Sancaktepe Belediye Başkanımız Sayın İsmail Erdem'e bu organizasyon için teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ordu için hepimiz tek yürek olacağız. Önümüzdeki ay bir başka ilçede, Ordulu hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini temsilen yine birarada olacağız."

Konuşma sonrasında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a organizasyona verdiği destek ve teşekkür için bir plaket taktim etti.
Editör: TE Bilisim