Gazeteciler İsmail Saymaz, Necdet Saraç, Metin Özkan ve Hadi Özışık'ın katıldığı ve Haber Global'de yayınlanan 'Sansürsüz' isimli programa stüdyo dışı bağlantıyla katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilmesiyle ilgili konuştu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çok üzen bir açıklama yaptığını belirten Enginyurt, "Tarım Bakanı 40 yıldır ihracatçıların fındığı ucuza kapatmak için söyledikleri bir yalanı kürsüden dillendirdi. Eğer fındık pahalı olursa dedi, Avrupa fındık almaz. Fındığı kime satacağız dedi. Bunu ihracatçı dediğimiz, tüccar dediğimiz insanlar yıllarca söylüyorlar. Bu bizi çok rahatsız etti. Arkasından ikinci ve en vahim olan hatayı yaptı. Dedi ki, bu sene ben tespit yaptırdım. Hatta beğenmedim, üç defa yaptırdım. Rekolteyi üç defa yaptırdım. Bu teknik olarak imkansız. 3 defa rekolte tahmini yapmak teknik ve fiziki olarak imkansız birşey. 665 bin ton rekolte var dedi, Türkiye İhracatçılar Birliği de hemen 1 gün sonra rekolte 670 bin ton diye açıkladı. Halbuki biz biliyoruz ki, bu sene 600 bin tonu geçmeyecek rekolte. Çünkü dolu yağdı, yanık var. Fındığın bir çok alanda yağmur ve rüzgar sebebiyle çürük var. Fındık 600 bin tonu geçmeyecek. Piyasada 21 lira olan fındık bir anda 18 liraya düştü. Biz de buna tepki gösterdik" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞİM DEDİM TWİTTER YIKILDI"

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Bir başka partiye geçmeyi düşünüyor musunuz? İyi Parti'ye ya da başka bir yere" diye sordu. Enginyurt Saymaz'a, "Sayın Saymaz, sana bi kardeşim dedim diye Twitter yıkılıyor" dedi ve stüdyodaki herkesi gülümsetti.

İYİ PARTİ VEYA CHP'YE GEÇER Mİ?

Peki MHP'den ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt İyi Parti veya CHP'ye geçer mi? İşte verdiği yanıt: "Benim İyi Parti'ye geçmem, eşyanın, tabiatın yaratılışına aykırı bir şey. Adamlara demediğimi bırakmamışım. Sayın Akşener'e söylemediğimi bırakmamışım. Nasıl bakacağım gidip yüzüne? Ya da onlar bana nasıl iyi davranacaklar? Daha en son iki ay önce adamlara bir sürü küfür etmişim Meclis'te. Dolayısıyla benim İyi Parti'nin kapısının önünden geçmem mümkün değil. CHP beni alırsa ayıp eder. Bu kadar laftan sonra yıllarca, 47 yıldır mücadele vermişim. Komünist demişim, bilmem ne demişim. CHP beni alırsa ayıp eder. Teklif bile etmezler zaten, akıllarından bile geçmez."

ENGİNYURT: "BAĞIMSIZ ADAY OLACAĞIM"

Enginyurt, 2023 veya olası bir erken genel seçimlerdeki siyasi yol haritasını ise bağımsızlık olarak çizdiğini açıkladı. Enginyurt, "Sayın Devlet Bahçeli'ye karşı en ufak bir saygısızlık yapmayı Allah nasip etmesin. Bunu söylerken de, hiç kimse şunu düşünmesin. Cemal Enginyurt, tekrar geri alınırım diye yalakalık mı yapıyorsun demesin. Ben bundan sonra Ordu Milletvekili olarak Türk Milleti'ne ve Ordu'ya hizmet edeceğim. Süre bittiğinde bağımsız olarak milletvekili adayı olacağım. Takdir Orduluların ve yüce Allah'ındır."

Editör: TE Bilisim