Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen 51. Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mersin Sakarya, Samsun, Sivas ve Yozgat illerinden gelen muhtarlarla birlikte olduklarını belirtti. 

 

Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık" açıklamasını yaptı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, bu açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden bir tweet attı. Enginyurt Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Muhtar maaşları asgari ücrete eşitlensin dedik eşitlendi. Teşekkür ederiz. En düşük EMEKLİ MAAŞI da ASGARİ ÜCRET rakamına eşitlensin" ifadelerini kullandı.

Enginyurt'un bu mesajdan üç saat öncesinde de Gaziantep'teki karla mücadeleyi eleştirirken, "Yönetemiyorsunuz, gideceksiniz" demesi dikkatlerden kaçmadı.  


 

Editör: TE Bilisim