2021 yılı asgari ücretine net 500 TL zam yapıldı, 2 bin 825 TL'ye yükseldi. Açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bakan Selçuk'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Enginyurt, CHP'li belediyeleri örnek gösterdi şu ifadeleri kullandı:

"Asgari Ücret 2 bin 825 TL olarak ilan edildi. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ülke de yoksulluk yok, bu ücret yeterli demiş anlaşılan. Kızdığınız, hakaret ettiğniz CHP'li belediyeler en az 3 bin 100 TL verirken, bu ücret yakışmadı. Vergi almıyoruz deseydiniz de, işverene bir faydanız olsaydı."

BÜYÜKERŞEN'DEN AÇIKLAMA

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un bu tepkilerinin yanında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de dün bir açıklama yapmıştı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Büyükerşen, "Emek en yüce değer! Yarın açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, şehrimiz için yaz, kış, gece, gündüz demeden çalışan belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL'den az olmayacak. Bu şehre kattığınız tüm güzellikler için sizlere minnettarım!" 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 3.577 Lira 50 Kuruş, net 2.825 Lira 90 Kuruş olarak belirlendi.  Geçen yıla göre net asgari ücret 500 TL artmış, % 21,56 oranında yükselmiş oldu.

Editör: TE Bilisim