2019 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir ittifak olacak mı? Bu konu bugünlerde başkent kulislerinde en çok konuların başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti ve MHP kurmayları arasında ilk sıcak temas sağlandı. 

Balıkesir'de bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kendisine sorulan bir soru üzerine bu sıcak teması değerlendirdi, "Henüz temenni safhasından öte bir adım atılmış değildir. Karşılıklı olarak her iki tarafta iyi niyetle böyle bir meselenin olabileceği konusunu bir dost meclisinde konuşmuşlardır. Bu bir resmi görüşme değildir. Eğer bu süreç içerisinde şartlar oluşursa, müzakereler o noktaya gelirse ittifak meseleleri eğer her iki parti için de ve milletimiz için de hayırlı olacağına kanaat getirilirse o takdirde ittifak görüşmeleri devam eder." ifadelerini kullandı. 

İşte bu açıklamalar MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u adeta çileden çıkardı. Kendisine ait Twitter hesabından açıklamalarda bulunun Enginyurt, "Bu Numan nereye koşuyor? Arkadaş, adamın vazifesi MHP düşmanlığı gibi. İttifakı yıkmak, birlik olmamak için elinden geleni yapıyor. Numan Bey, Ak Parti'nin içinde Truva atı gibisin. Gün gelecek harcadığın insanların ahıyla tarihe gömüleceksiniz" mesajını paylaştı.  

Editör: TE Bilisim