Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kömür fiyatlarında yaşanan artış da muhalefetin gündemine girdi. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kömürün tonunun 4 bin TL'yi geçtiğini belirterek hükümeti eleştirdi. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Enginyurt, "Kömürün tonu 4 bin lirayı geçti. Kış geldi, yakacak kömür alacak para yok. Dış güçleri bırak, milletin haline bak desem de bakmazsın. Çünkü senin etrafında, kömür ihtiyacı olan fakir yok" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan emtia piyasalarında yaşanan hızlı yükseliş, ısınma ihtiyaçlarını odun veya kömürle karşılayanlara da zam olarak geri dönmüş, özellikle son 2 ayda kömür fiyatları yüzde 72, odun fiyatları ise yüzde 33 oranında artmıştı. Yakacak fiyatlarında yaşanan bu artış, soba fiyatlarına yansımıştı. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında tonu bin 255 lira olan kömür fiyatı, Ekim ayında 2 bin 159 liraya kadar yükselmiş, Aralık ayında ise 4 bin sınırlarını zorlamaya başladı. Ceviz ithal linyit kömürünün 25 kg'lık paketi 170 TL'den satılırken, tonu is 6 bin 800 TL'den satılıyor.

Editör: TE Bilisim