MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdiği ve Cumhur İttifakı'na zarar verdiği iddiasıyla partisinden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na verilmişti.

Enginyurt, Bakan Pakdemirli'ye tepkisini bugün de sürdürdü. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan MHP'li Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti, "Hesabı sorun" dedi. 

Enginyurt, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Fındık fiyatları üzerinden oyun yapanlar var. Tarım Bakanı rekolteyi 665 bin ton diyerek ve Avrupalı pahalı fındık yemez sözüyle üreticiye ihanet ediyor. Tarım Bakanı'na hesabı sorun. Fındık üreticisini alivreciye yem etmeyin. Fındık yaşamdır" dedi. 

ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Ordu'da katıldığı bir televizyon kanalının yayınında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi sert bir şekilde eleştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Eğer 665 bin ton çıkmazsa istifa edecek mi? Ben istifa edeceğim 665 bin ton çıkarsa. Buradan ilan ediyorum. Fındık bu sene 665 bin ton çıkarsa isitfa ediyorum. Sayın Tarım Bakanı da ilan etsin, desin ki 665 bin ton çıkmazsa istifa ediyorum desin o zaman" ifadelerini kullanmıştı. Enginyurt'u 'kesin ihraç' talebiyle MHP Disiplin Kurulu'na götüren süreç, bu açıklamalarından sonra başlamıştı. 

Editör: TE Bilisim