Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kendisini eleştiren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'yu çok fena salladı. Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil kimse

Tv52 'de Fatih Özdemir'in sorularını yanıtlayan Enginyurt, AK Partili Gündoğdu'nun sarfettiğini söylediği "Düne kadar kadar Cumhurbaşkanımızı savunuyordu, şimdi Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor" şeklindeki ifadelerine, "Kendisini de aradım söyledim. Yazıklar olsun sana dedim. Ben 84 milyonun Cumhurbaşkanı'na hakaret edecek tiyniyette bir insan değilim" dedi.  

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OY İSTEDİM, AK PARTİ'YE DEĞİL"

İnandığının mücadelesini veren bir siyasetçi olduğunu söyleyen Enginyurt, "İnanmadığım hiçbir şeyi yapmıyorum. 2018 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması gerektiğine, o gün Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve muhterem Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin 'devletin ve milletin bekası için Cumhur İttifakı' demesi sebebiyle, hem parti ahlakı, hem de liderimize olan bağlılığımız gereği Recep Tayyip Erdoğan'a samimi duygularla oy istedim, ama o gün Ordululara bir söz verdim. Bazıları sapla samanı karıştırıyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a oy istedim Cumhurbaşkanı olsun diye. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy istemedim. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'na oy verirken, bana da milletvekili olarak oy verin, beni seçerseniz ben Ordu'nun hakkını hukukunu korurum. Ordulunun hakkını hukukunu korurum. Meclis'e gidip turuncu koltuklarda el kaldırıp el indiren, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp maaş alıp yan gelip yatan vekil olmam. Ben sizin için mücadele ederim diye söz verdim" şeklinde konuştu. 

"KENDİSİNİ DE ARADIM SÖYLEDİM, YAZIKLAR OLSUN"

Enginyurt açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 

"Mesela geçenlerde Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu bir kanalda diyor ki; "Düne kadar kadar Cumhurbaşkanımızı savunuyordu, şimdi Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor." Kendisini de aradım söyledim. Yazıklar olsun sana dedim. Ben 84 milyonun Cumhurbaşkanı'na hakaret edecek tiyniyette bir insan değilim. 84 milyonun Cumhurbaşkanı'na asla hakaret etmem, aklımdan da geçirmem. Açlık var demek, yokluk var demek, elektriğe yüzde 127 zam zulümdür demek, mazota 6 Lira 50 Kuruş'tan 23 Lira'ya çıkarmak büyük bir eziyettir demek, emeklilikte yaşa takılanlara söz verdik sözümüzü yerine getirelim demek, 3600'e söz verdik sözümüzü yerine getirelim demek, işsizleri gündeme taşımak, fındık üreticisinin hakkını savunmak, arıcılar kış ayında arıyı şekerle beslemek zorunda. Şeker vermiyor fabrikalar. Arıcılar şu an perişan. Paralarıyla şeker alamıyorlar. Bunları anlatmak, taşeron kadro alamadı bulamadı söz verildi. Teşorana kadro verelim demek, belediyede, özel idarede çalışan insanlara kadro verelim demek, söz verdiniz bunu niye vermediniz demek nasıl Cumhurbaşkanı'na hakaret olabilir? Allah Resulü buyuruyor ki, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Susalım mı? Sesimizi çıkarmayalım mı? Gübre çıkmış 13 bin liraya, ilaç yüzde 300 artmış. Demirin kilosu olmuş 18 lira, kamuya iş yapan müteahhitler iflas ediyor. Sözleşmelerini feshedin diyoruz, demeyelim mi? Eğitimde 700 bin öğretmen adayı atanamamış atayın demeyelim mi? Bunun neresi Cumhurbaşkanı'na hakaret? Fındık TMO bugün 39 TL'ye sattı. Niye milletten 24'e aldın diye sormayalım mı? Fındık fiyatı açıklandığında 3.10 Dolar'dı. Milletin elinde 2 Dolar'a fındık aldınız demeyelim mi? Söylemeyelim mi? Bunun neresi Cumurbaşkanı'na hakaret?" 

"ŞİKAYET ETTİ DE NE OLDU? ÇIKSIN AÇIKLASIN"

Gündoğdu'yu kendi icraatları üzerinden eleştiren DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Metin Gündoğdu gibi mi yapalım? Kendi Cumhurbaşkanı'nın atadığı rektöre hakaret mi edelim? Ettik mi? Bir sürü iftira attı. Kendine bak önce. İlin sağlık müdürünü, bürokratını Twitter'dan Sağlık Bakanı'na şikayet etti. Ya bir milletvekili, iktidar partisi milletvekili, hani muhalefet partisi milletvekili tweet atar da, iktidar partisinin milletvekili kendi bürokratını Twitter üzerinden şikayet eder mi? Etti de ne oldu? Çıksın samimi duygularla açıklasın. Milletvekillerinin olduğu bir toplantıda Sayın Cumhurbaşkanı bürokratla uğraşmayı bırakın, işinize bakın Metin Bey diye çok sert bir şekilde uyardığı söyleniyor. Bunu söyleyen de kendi arkadaşları. Bu milletvekili gibi mi yapalım?" ifadelerini kullandı ve sözü aynı zamanda Ordulu olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a getirdi. İşte o açıklamalar: 

"BENİM EDEBİM TERBİYEM MÜSADE ETMEZ"

"Numan Kurtulmuş'a öyle laflar dedi ki, bu Metin Gündoğdu. Benim söylemeye edebim de, terbiyem de müsade etmez. Çıkmış diyor ki, Genel Başkanvekilimize çok ağır sözler söylüyor diyor. Ya Metin Gündoğdu, ben Numan Kurtulmuş'a MHP'deyken de çok ağır sözler söylüyordum. Ondan dolayı da Sayın Genel Başkan'a Numan Bey beni gitti şikayet etti. Ağır sözler dediğin ne? Ünye Kültür Sarayı niye yapılmadı diye sormayacak mıyım? Ünye organize sanayi niye yapılmıyor diye, Numan Bey sen buralısın niye yapılmıyor demeyecek miyim? Ünye-Akkuş-Niksar yolu niye yapılmıyor diye sormayacak mıyım? Bunu kime soracağım? Başbakan Yardımcılığı yapmış, Kültür Bakanlığı yapmış Numan Kurtulmuş bu şehre ne verdi demeyecek miyim? Ama bu arkadaşımız savunduğu Genel Başkanvekiline öyle kötü sözler söyledi ki, bizi dinleyen belediye başkanları, AK Partililer buna şahitler. Metin Gündoğdu gibi mi davranayım?"  

"KENDİ PARTİNLE KAVGALISIN MUHALEFETE LAF EDİYORSUN"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun AK Partili belediye başkanlarıyla da görüşmediğini dile getiren Enginyurt, "Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etme. İlin vekilisin. Altınordu Belediye Başkanı'nın daha 3.5 yıldır makamına gitme, ilin vekilisin. Daire müdürlerini ara, her önüne gelene tweet at. Şehrin Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektöre dil uzat. Sen kendi partinle kavgalısın, şimdi gelmiş muhalefete laf ediyorsun. Cemal Enginyurt'tan böyle bir vekillik mi bekleniyor? Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiysem, Cumhurbaşkanı'nın herkese dava açan avukatları var. Bana niye dava açmıyor? Bir ayrıcalığım mı var? Ben hakaret etmem. Hakaret ayrı bir şey, eleştiri farklı bir şey." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim