Araştırma Türkiye'nin 81 ilinde toplam 53 bin 560 kişiyle SMS link ve CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle yapıldı. En başarılı 100 milletvekili araştırmasında AK Parti'den 43, CHP'den 34, MHP'den 13, HDP'den 5, İyi Parti'den 4 ve bağımsızlardan 1 milletvekili listeye girebildi.

Ankette her milletvekili kendi seçmen grubunda değerlendirildi. Ankete katılanlara, "Son 2 yılı değerlendirdiğinizde bölgesel çalışmaları, Meclis çalışmaları ve halkla iletişimine göre 'Sizce ilinizin en başarılı milletvekili hangisidir?" sorusu yöneltildi. Parti genel başkanlarının değerlendirme dışı tutulduğu ankette, Karadeniz Bölgesi'nden 5 AK Parti, 3 CHP, 1 MHP ve 1 Bağımsız milletvekili yer aldı. 

ORDU'DAN SADECE 1 MİLLETVEKİLİ LİSTEDE

İlk sırada yüzde 44,9'luk başarı oranıyla Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yer alırken, ikinci sırada yüzde 43,6'lık başarı oranıyla Ordu Milletvekili Seyit Torun, üçüncü sırada yüzde 43,1'lik başarı oranıyla Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, dördüncü sırada yüzde 41,6'lık başarı oranıyla Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve beşinci sırada yüzde 40,9'luk başarı oranıyla Kastamonu Milletvekili Metin Çelik yer aldı.

Listenin ikinci 5'lik diliminde ise 6'ncı sırada Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 7'nci sırada Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 8'nci sırada Çorum Milletvekili Tufan Köse, 9'ncu sırada Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ve 10'ncu sırada Samsun Milletvekili Erhan Usta yer aldı. 

BU PAZAR SEÇİM OLSA CUMHUR İTTİFAKI YİNE ÖNDE

ORC Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde aynı ankete katılanlara "Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu da yöneltti. Ankete katılanların yüzde 37,3'ü Adalet ve Kalkınma Partisi, yüzde 26,2'si Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 13'ü Milliyetçi Hareket Partisi, yüzde 10,4'ü Halkların Demokratik Partisi, yüzde 6,8'i İyi Parti, yüzde 2,6'sı Demokrasi ve Atılım Partisi, yüzde 1,7'si Gelecek Partisi, yüzde 1,1'i Saadet Partisi ve yüzde 0,9'u da diğer partileri işaret etti. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı 50,3 olarak ortaya çıktı. 

Editör: TE Bilisim