İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 13.Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun ziyaretinin ardından Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Ordulularla buluştu. İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığı eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte selamladı. 


 
İstanbul'daki Ordululardan Ordu'ya selam getirdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Ekrem İmamoğlu, "Milletin iktidarını karşılamak için buradayız. Kesinlikle her şey çok güzel olacak. Sizlerle birlikte olacak. Delvet aklını, milletin gücünü bilen, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ahlakını en iyi temsil edecek, erdemli, hak, hukuk, adaletin savunucusu Genel Başkanım, 13'üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. Sevgili hemşerilerim, 4 yıldır İstanbul'da görev yapıyorum. Allah şahittir her yerde şunu söyledim; "Allah'ım beni aileme mahçup etme. Allah'ım beni doğduğum topraklara Karadenizli'lere mahçup etme. Allah'ım beni 86 milyon insanıma mahçup etme" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ni, köylüyü dinlediği gibi İstanbul'da 16 milyon insanı dinlemeye gayret eden bir yönetici olmaya çalıştığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Fırça atar gibi değil, suratı asık, kavga eder gibi değil. Çocuğu, kadını, öğrenciyi, doktoru, genci, işsizi, emekçiyi, üniversite hocasını fırçalayarak değil, ona moral vererek, sırtını sıvazlayarak. İyi yönetici devletin gücünü vatandaşa gösteren yönetici değildir. Devletin şefkatini, devletin erdemini, devletin kucaklayıcı ruhunu herkese gösteren iyi yöneticidir. Biz işte bu ahlakı temsil ediyoruz" dedi. 

ORDULU GENÇLERE SESLENDİ

Ordulu gençlere de seslenen İmamoğlu, "Demiş ki; gençlere seslenmiş. Demiş ki, artık işe girişlerde mülakat yok. Yani hangi haksızlıkları yaptınız, hangi insanın milyonlarca vatandaşın hakkını yediniz de, 20 yıldır bugün mü aklınıza geldi mülakatı iptal etmek? Ne zaman dedi, 13'üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu 'Mülakat kalkacak' dedi. O da kalkacak diyor. Peki 21 yıldır, mülakatla isteğini alan, istediğini almayan, hakkını hukukunu koruyan değil, liyakata değil, partili misin değil misin? Kimin yakınısın akrabası mısın değil misin diye sorana mı inanacaksınız? Sayın Kılıçdaroğlu'na mı? Doktora diyor ki, istersen git kardeşim. Gence diyor ki, genç kızlarımıza diyor ki, bana ne, istersen sende git diyor. Biz de diyoruz ki, benim ülkemin gençleri, o güzel kızlarımız hayallerini Ordu'da kuracak Ordu'da. Ordu'yu terk etmeyecek. Ordu'dan vazgeçmeyecek. Gençlerimiz size sesleniyorum. İşi de, aşı da, umudu da bu topraklarda arayacaksınız bu topraklarda" dedi. 

"DEVLET YİNE KİMSESİZLERİN KİMSESİZİ OLACAK"

Zamlar ve pahalılık nedeniyle vatandaşların kalplerinden geçtiği gibi bayram alışverişi yapamayacak hale geldiğini diye getiren İmamoğlu, "İşte bu devletin bu ihtiyacı karşılamak sorumluluğudur diyerek 13'üncü Cumhurbaşkanımız göreve gelir gelmez bütün emeklilere 15 bin lira bayram primi verecek. Yani 15 Mayıs'tan itibaren bu Cumuriyet'in temel unsuru olan devlet yine kimsesizlerin kimsesi olacak. Size söz veriyorum, İstanbul'da her şey çok güzel oldu. Türkiye'de de çok güzel olacak" şeklinde konuştu.   

14 Mayıs 2023 Seçimleri'ni sadece Millet İttifakı'na oy verenler için kazanmayacaklarını belirten İmamoğlu, "Bzi bu seçimi milletimiz için kazanacağız. Onun için bizim gibi düşünmeyen herkesle konuşun, dertleşin. Onların dertlerini çözmeye geliyoruz" dedi. 

"SANDIKLARI KORUMAMIZ LAZIM" 

Ordululardan bir söz daha isteyen İmamoğlu, "Tarihin rekorunu kırmamız lazım. Hep birlikte sandığa gitmemiz lazım. Herkesi sandığa taşımamız lazım. Oy vermemiz lazım, tabiki 13'üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermemiz lazım. Millet İttifakı'na oy vermemiz lazım. Sandıkta görev almanızı istiyorum. Türkiye gönüllülerine katılmanızı istiyorum. Sandıkta bir tek oya bile sıkıntı getirmeyeceğiz. Hep birlikte sandıkları korumaya var mısınız? Bu iş oldu. Oldu, olacak. Herşey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, Ordu Mitingi'nden sonra Samsun'a hareket etti.

Editör: TE Bilisim