2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik ederek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, tüm çocukların en iyi eğitim alma hakkı olduğunu belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Tüm çocuklarımızın en iyi eğitim alma hakkı vardır. Ancak günümüzde eğitimde fırsat eşitliği kalmamıştır. En kıymetli varlıklarımız çocuklarımızdır. Atatürk geleceğimizi çocuklarımıza emanet etmiştir. Öğretmenlerin önemini de 'Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil,sizin eseriniz olacaktır' diyerek vurgulamıştır. 
Ancak maalesef ulusal eğitim politikamız bu siyasi iradenin beklentileri ve hedeflerine göre belirlenmiş, istikrardan tamamen uzaklaşılmış, eğitimde fırsat eşitliği çocuklarımızın ellerinden alınmıştır. İyi eğitim iyi gelecek demektir. Bu günkü eğitime bakıldığında geleceğimizden endişelenmemek elde değil."
 
Torun, parasız ve kaliteli eğitim alma hakkının en önemli çocuk hakkı olduğunu da hatırlatarak, "Türkiye'de hala çocuk işçilerimiz var. Çocuk gelinlerimiz var. Şehirlerimizdeki eğitim imkanları kasabalara sunulamamış, köylerimize ise hiç uğramamıştır. Okullar arası eğitim farkı ve okullar arası altyapı farkı endişe vericidir. Eğitim insan ve çocuk hakkı olmaktan çıkarılmış parayla alınan bir hizmete dönüştürülmüştür" dedi. 
 
Eğitimde ayrımcılık olduğunu ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Fakirin çocuğu artık zenginin elindeki eğitim olanaklarını hayal bile edememektedir. Ancak üniversitede fakirin ve zenginin çocuğu aynı kulvarda yarışıyor. Çok acı bir durum bu. Çağdaş eğitimi daha da geliştirmemiz gerekirken, şimdi de bilimsellikten uzak bir kafayla bizi kaliteli ve nitelikli eğitimden tamamen uzaklaştıracak bir tartışma yapılmaktadır." 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, sözlerini şöyle tamamladı: "Araştıran, sorgulayan, üreten, Cumhuriyetin ve demokrasinin bilincine sahip bir neslin yetiştirilmesi için öğretmenlere, eğitim camiasının yöneticilerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Geleceğimizi kuracak eğitim camiasına tekrar başarılar diliyorum. Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Elbette hepimizin hedefi Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak ve onu aşmak olmalıdır. Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü bilmeyen, milli bilinci olmayan, sorgulamayan, biat kültürüyle yetişen bir nesil ile çağdaş, demokratik ve gelişmiş bir Türkiye umudu hayal olmaktan öteye gidemez."

Editör: TE Bilisim