ORDU - CHP Ordu 2.Sıra Milletvekili Adayı Dr.Mustafa Adıgüzel, CHP iktidarı ile başlayacak yeni 1+8+4 eğitim sistemi ile çağdaş, demokratik, özgürlükçü eğitim için öğrenci ve öğretmenlerin çağdaş, bilimsel ve teknolojinin ışığında özgürce kendini ifade edeceğini vurguladı. 

"EĞİTİME FAZLA PAY AYRILACAK"

Çocukların bilişsel gelişimi ve okula hazırlık deneyimini güçlendirmek için okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz yapacağız diyen CHP Adayı Adıgüzel şöyle devam etti: "Eğitime ayrılan kaynakları artıracak, yatırımların eğitim bütçesi içindeki payını genişleteceğiz. Ezbere ve sınava odaklı eğitim sistemini değiştireceğiz. Önceliğimiz öğrencinin becerileri ve öğrenme deneyimi olacak. Bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim olmak üzere toplam 9 yıl temel eğitim ve 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 eğitim sistemini hayata geçireceğiz. 13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuğumuz ve gencimiz için mümkün kılacağız. Eğitimin niteliğini yükselterek ve okul koşullarını iyileştirerek zorunlu eğitimde sınıf tekrarını %5’in altına çekeceğiz. Eğitim politikalarını, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve ilgili STK’ların katılımıyla oluşturacağız. 
MEB'in daha saydam ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması için gereken yasal ve kurumsal düzenlemeleri hayata geçireceğiz."
Editör: TE Bilisim