Giresun Valilik Meydanı'nda binlerce Giresunlu'yla buluşan  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 26 bin kişinin önünde partisinin 'Nereden Nereye' şarkısını söyleyerek konuşmasına başladı. "Bizdeki Karadeniz sevdası bitmez" diyerek sözlerine başladı.

"GİRESUN'DAN AHDE VEFA BEKLİYORUZ"

31 Mart Yerel Seçimleri'ni önemli bir imtihan olarak gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erddoğan, "Şimdi önümüzde dönmemiz gereken son bir viraj var. Ülkemizin 2023 hedefleri yolunda aşmamız gereken son bir engel var. Hep beraber güç birliği yapıp, bu süreci de başarıyla atlamamız gerekiyor. Ülkemiz için, istikbalimiz için daha güzel, daha güçlü, daha istikrarlı bir Türkiye için sizlerin desteğini bekliyoruz. 31 Mart'ta Giresun'dan çok daha kararlı bir şekilde, iradesini, partisine, kadrosuna sahip çıkmasını bekliyoruz. Giresun'dan ahde vefa bekliyor, dayanışma bekliyoruz" ifadelerini kullandı.    

"SİZ BORÇLANDINIZ BİZ ÖDEDİK"

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu ödediğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok, bitti bu iş. Biz buyuz. Çıkmış Bay Kemal ne diyor? Bay Kemal diyor ki, bunlar şimdi giderler IMF'den borç alırlar, bak ekonomiden battılar. Bay Kemal IMF'nin kapısına siz gittiniz siz. Oralardan borcu aldınız. Partinizin adı başkaydı, şuydu, buydu. Bırakın bu işleri. Biz kargayı sesinden anlarız. Siz borçlandınız, biz ödedik ve bitirdik" dedi.

"DENİZİN ÜZERİNE YAPTIK, BUNLAR KARAYA YAPAMADILAR"

Ordu-Giresun Havalimanı'nı da gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

"Ordu-Giresun Havalimanı, denizin üzerine yaptık, denizin. Bunlar karaya yapamadılar, biz denize yaptık. Samsun-Sarp arası biz geldiğimizde yüzde 35'i yapılmıştı. Bunu kim bitirdi? Bunu biz bitirdik. Şimdi Samsun'dan çıkıyorsun Sarp'a kadar gidiyor muyuz? Dağları biz delmedik mi? Şu dağları delerek her tarafı denizle buluşturmadık mı? O burunlu otobüslerle neler çekerdik. Biz o zamanlar çocuktuk, arabanın penceresinden bakamazdık. Şimdi dağları deldik, her tarafı ulaşılır hale getirdik. Havayolunu halkın yolunu yaptık. Artık otobüslerle değil, bakıyorum hepiniz uçaklarla gidiyorsunuz."

"31 MART TÜRKİYE'DE MUHALEFETTE BİR DEĞİŞİMİN MÜJDESİ"

31 Mart Türkiye'de muhalefette bir değişimin müjdecisi olacaktır. Nereye gelirse gelsin, inanın bir koyun verin kaybeder gelir."

GİRESUN HİZMETLERİNİ ANLATTI

Giresun'da mevcut stadyumun yerine Millet Bahçesi yapılması için çalışmalara başlandığını belirten Erdoğan, "İhale süreci devam ediyor, yakında da yapımına başlıyoruz. Sağlıkta Giresun'da 14'ü hastaneden oluşan toplam 45 adet sağlık tesisini tamamlayıp şehrimize kazandırdık. 7 sağlık tesisimiz ise plan, proje ve ihale aşamasında. Ulaşımda 28 km'den aldık, şimdi ise bunu 117 km'ye çıkardık. Nereden nereye. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Türkiye ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı biliyorsunuz şehrimize kazandırdık. Havalimanımızın yolcu trafiği geçtiğimiz yıl, 1 milyon 86 bini geçti. Giresun'a 8 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz." 

"FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Giresun'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Bakınız, şu anda fındık fiyatları nereye geldi? 18'i buldu mu? Buldu. Neredeydi? 10, 11, 12 buralardaydı, ama biz kalktık TMO olarak buna 14 dedik, 14'ten sonra rakam yükselmeye başladı. Biz sizin yanınızdayız sizin. Sizi sömürmek isteyen fırsatçılara hiçbir zaman fırsat vermedik, vermeyeceğiz."

3 MART'TA ORDU'YA GELİYOR

Giresun'dan sonra Erzincan'a hareket eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Mart'ta da Ordulularla buluşacak.

Editör: TE Bilisim