ANKARA - AK Partili bazı belediye başkanlarının görevlerinden istifa etmelerinin ardından yaptıkları açıklamalarda gündemdeki yerini koruyor. 

Son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Edip Uğur'un görevinden ve partisinden istifa etmesinin ardından tartışmalar sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Trabzon, Uşak, Ordu, Antalya da sırada..." şeklinde bir twit attı. İşte bu mesaj, dedikoduları da had safhaya çıkardı. Bunun üzerine AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, basın toplantısı düzenledi.  

"KILIÇDAROĞLU VE CHP'Lİ TEZCAN'I ELEŞTİRDİ"  

AK Parti Sözcüsü Ünal, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li Bülent Tezcan'ın açıklamalarına tepki gösterdi, "Sen bu milletin siyaset tarihinde bir çöp olarak yerini alacaksın" ifadelerini kullandı. İstifasını veren belediye başkanlarının istişare sonucu görevlerini bıraktıklarını dile getiren Ünal, "Genel Başkan'ın kendi belediye başkanına istifa çağrısında bulunması demokratik meşruiyete uygundur. Burada anlaşalım. Bu süre içerisinde bu çağrıya uyarak İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Niğde belediye başkanlarımız istifa ettiler. Biz hiçbir belediye başkanımızla ilgili en ufak bir tehdit veya onlara dönük en ufak bir şantaj dili kullanmadık. Biz arkadaşlarımızla istişare ederiz, arkadaşlarımıza dönük bir tehdit söz konusu olamaz ama Balıkesir ölçeğinde bazı haddini bilmezlerin durumdan vazife çıkaranların Sayın Edip Uğur'a dönük böyle bir terbiyesizliği, hadsizliği olmuşsa, bu konuda da Sayın Edip Uğur'un tabiki hakkını araması ve bu kişilere karşı varsa gerekli hukuki yollara başvurması gerekir" diye konuştu. 

"DEDİKODU MUSLUKLARINI KAPATAN AÇIKLAMA"

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kendisine sorulan bir soru üzerine de adeta dedikodu musluklarını kapatan bir açıklamaya imza attı. Ünal, şu ifadeleri kullandı: 

"Şu an itibarı ile biz daha çok kongrelerimize odaklanmış durumdayız. Dolayısıyla yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerimiz şu an itibarı ile tamamlandı. Kongrelerimize odaklandık. 2017 yılı içerisinde il kongrelerimizi tamamlayıp, büyükşehirlere başlamak istiyoruz."  
Editör: TE Bilisim