Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, son dönemde Büyükşehir Belediyesi ve yöneticileri hakkında haksız, yalan, yanlış ve algı operasyonu şeklinde gerçekleşen söylentilere sert cevap verdi. Başkan Güler, "Dedikodularla, duyumlarla, iftiralarla bir yere varılmaz. Getirin belgeyi gereğini yapayım" diyerek açık ve net konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Ordu'nun dedikodu ile anılan bir şehir olmasından büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti. Bu durumdan artık kurtulmak gerektiğini belirten Başkan Güler, gerek Büyükşehir gerekse yöneticileri hakkında son dönemde haksız, yalan, yanlış ve algı operasyonu şeklinde gerçekleşen söylentilere sert tepki gösterdi. 

"AÇIK VE NET OLUN, DEDİKODU YAPMAYIN"

Başkan Güler, şu açıklamalarda bulundu:

"İki yılı aşkındır Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanlığı(nı yapıyorum. Geçmişten bu yana Ordu'da gördüğüm bir şey var, 'öyle duyduk, öyle yapılıyor' şeklinde. Hep bu tür duyumlarla ve dedikodularla hareket etme alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor. Bu tür şeylerin bizim gündemimizde olmaması gerekiyor. Her şeyin net ve açık olması gerekiyor. Belgesi olması lazım. Dedikodu ile hareket etmeyecek kadar cesur olmalıyız. Eğer herhangi bir şey varsa belgeyi bilgiyi getirirler, bende gereğini yaparım"

"GETİRİN BELGEYİ, DENETİM, TEFTİŞ, MAHKEME DAHİL GEREĞİNİ YAPACAĞIM"

Başkan Güler, "Ordu'daki bu yanlış alışkanlık herkesi kapsamıyor ufak bir grubun alışkanlık haline getirdiği bir durum. Herhangi bir iddia, iddia edilen tarafından ispat edilir. Öyle bile olsa bana bilgisini belgesini getirin, ben kendi elimle bu incelemeyi yaptıracağım, soruşturmayı açacağım. Gerekiyorsa denetim, teftiş ve mahkeme dahil gereğini kendim için dahi olsa, kendime dahi soruşturma açacak kadar açığım. Çünkü biz buraya geldik, bu çalışmaları yapıyoruz. Duyumlarla, iftiralarla eğer böyle bir şey varsa bilgisini belgesini getirin en ufak tereddüttünüz olmasın kendim bu işi başlatır, gereğini de yaparım"

"SİYASET DEDİKODU İLE DEĞİL ERDEMLE YAPILIR"

Başkan Hilmi Güler açıklamaları şu şekilde sürdürdü: "Halkın çıkarları, hakları bizim için önemlidir. Hak kadarda sorumluluk söz konusudur. Hak aynı zamanda sorumlulukla beraber, hak ve sorumluluk beraber. Bunu yaparken siyasette de ahlakın erdemin hakim olmasını istiyoruz. Dedikodu ile değil. Varsa bilgi belge getirirler ben gereğini yaparım. Hatta kendim işin içerisindeysem kendim için bile soruşturma açtırırım, açıkça söylüyorum. Bu bakımdan ricam, dedikodularla, bunu diyorlar, şunu diyorlar demek yok."

"KARADAKİ MÜSİLAJ COVİD'DEN DAHA TEHLİKELİ, TEMİZLEYECEĞİZ"

Özellikle son haftalarda Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilik ve müsilaj benzetmesini yapan Güler, "Müsilaj denilen şey sadece denizde olmuyor, bizde karada da müsilaj belirtileri var. Bizi bunu temizlememiz lazım, Bu dezenfeksiyonu yapacağız. Bu çok az bir şey, halkta böyle bir şey yok, halkımızın büyük ölçüde çok memnun, kamuoyu araştırması yapıyoruz halkımız Meclis'imizden de, bizden de çok memnun, ama böyle bir müsilaj durumu var burada, vaziyet var. Dezenfeksiyonu birlikte yapacağız. Bu COVID'den daha tehlikeli. Çünkü hepimizi sıkıntıya sokuyor. Bu sorumluluk hepimizin üzerinde. Ve ben istiyorum ki, her şeyi belgeli bilgili yapalım, herhangi bir şekilde ısrar ediyorsa da ben bu sefer tersinden hukuka başvuracağım. Biz bu ismi kolay yapmadık. Bu duruma kadar tertemiz geldik, sonuna kadar da hata yapmaya hakkımız yok."

Editör: TE Bilisim