ORDU - Son kabine revizyonunda Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede bir kez daha görev alan AK Parti Ordu Milletvekili, Kultür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ilk ziyaretini de seçim bölgesi Ordu'ya yaptı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Kurtulmuş, ilk olarak bir otelde düzenlenen kahvaltılı programa katıldı. Burada katılımcılara hitap eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılığı görevinden Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmesini 'bayrak yarışı' olarak tanımladı. Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Bakan Kurtulmuş, "Bunların her birisi milletin bize tevdii etmiş olduğu sorumluluklardır. Seçilenler seçimden sonra bu sorumluluğu alırlar. Atananlarsa, seçilenlerin  vermiş olduğu görevlendirmeler çerçevesinde işlerini, görevlerini yaparlar. Hepimiz aslında millete karşı sorumluyuz. Herkes kendi işini yapacak, herkes kendi sorumluluğunu en iyi şekilde yapacak. Millete böylece, milletin vermiş olduğu bu emaneti en güçlü şekilde yerine getireceğiz, taşıyacağız" diye konuştu. 

"GÖNLÜMÜZ İYİ NİYETLİ OLAN HERKESE AÇIKTIR"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bizim kapımız da, gönlümüz de iyi niyetli olan herkese açıktır. Dolayısıyla nasıl bundan evvel bu kapı ve gönül açıksa, bundan sonra da açıktır ve sonuna kadar açık olmaya devam edecektir. Milletin hayrına olan, ilimizin menfaatine olan hangi hizmet varsa, bu hizmetlerde hep beraber koşacağız, koşturacağız" ifadelerini kullandı.

"DANIŞMANLAR MEGA PROJELERİ UNUTTURDU"

Ordu Valiliği'ni de ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni atanan Ordu Valisi Seddar Yavuz'a da 'hayırlı olsun' temennilerini sundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz 2-3 senelik süreç içerisinde de burada aşağı yukarı çok önemli projeler yapıldı, takip edildi. Bir kısmı devam ediyor ama şunu söyleyeyim, herhangi bir alanda bu İl'e şu yapılsın diye akla gelen her proje aşağı yukarı Ordu ilinde yapılmış ya da gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı. Ancak, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne 5 gün kala açıkladığı ve Orduları da heyecanlandıran 5 mega projeyi ise danışmanları unutturdu. 

Bakan Kurtulmuş, milletvekili adayı olduğu memleketinde, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne 5 gün kala 2 Haziran 2017'de Ordu'da bir otelde '5 Mega Proje' adıyla kente yapılacak hızlı tren, raylı sistem, konteyner limanı, yaylalara teleferik ve Karadeniz- Akdeniz ulaşım yolunu birbirine bağlayan demiryolu hattı yatırımlarının tanıtımını yapmıştı. 

"ORDU, OSB KONUSUNDA TÜRKİYE'DE TEK"

Ordu'nun organize sanayi bölgeleri anlamında Türkiye'de tek olduğunun da altını çizen Bakan Kurtulmuş, "Bu yıl içerisinde üç organize sanayi bölgesine birden izin verilen Türkiye'deki tek il Ordu'dur. Ordu, Fatsa ve Ünye organize sanayi bölgeleri çalışmaları başladı. Tabi vakit alacak, sonuçlandırılması vakit alacak. Hastaneler anlamında şehir hastanesiyle ilgili olarak yerine karar verildi ve şehir hastanesiyle ilgili de çok hızlı bir şekilde bu çalışmalar sürdürülüyor. İhaleler, önümüzdeki günlerde bitirilerek çalışmalara başlanacak. Çevre yoluyla, Ordu çevre yolu, Fatsa çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Üniversitelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla Ordu hakikaten iyi hizmet alan illerimizin belki de başında geliyor, başında gelen illerden birisi. Bundan sonra da devam edecek. Elbirliğiyle hepimiz bu sorumluluğu yerine getirmiş olacağız. Herkes kendi işini yapacak" diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş, 23 Mayıs Pazar günü de Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'ndaki geleneksel festivale katılacak.
Editör: TE Bilisim